ŠOK! UMESTO APLAUZA - DOŽIVELI VELIKU NEPRIJATNOST: Maratonci plivali u humanitarne svrhe, pa OTERANI sa plaže u Crnoj Gori
Foto: Shutterstock

"niste dobrodošli"

ŠOK! UMESTO APLAUZA - DOŽIVELI VELIKU NEPRIJATNOST: Maratonci plivali u humanitarne svrhe, pa OTERANI sa plaže u Crnoj Gori

Crna Gora -

Neprijatnost su juče doživeli maratonci koji su plivali 13 kilometara za lečenje dece. Umesto aplauza, na miločerskoj plaži dočekalo ih je obezbeđenje, kako su kazali – kompanije Aman, koje im je poručilo da se tu ne mogu zadržavati, te da nisu dobrodošli ni oni, ni novinarske ekipe, piše Portal RTCG.

Nije lako otplivati 13 kilometara, ali kada na umu imate dobrobit najranjivijih u društvu ni to nije teško.

"Jeste bilo malo zahtevno zbog struje i svega ali kada se zna cilj svega. Plivali smo kao i svake prethodne godine za pomoć malom Vanji za uspešno lečenje, za uspešno lečenje Sanji Pašalj i za adaptaciju Doma starih u Petrovcu“, kazao je organizator humanitarnog plivanja Luka Vučković.

plivanje, stil
foto: Shutterstock

Ubrzo su okupljenima prišli radnici obezbeđenja i preneli poruku kompanije koja upravlja plažom da tu nisu poželjni.

"Njima prenesite da ćemo im dati žiro račune gde će da pokažu svoju humanost da uplate po 5 evra da ne kažemo više da podrže ovo što su ovi ljudi danas 13 kilometara na sopstvenu odgovornost plivali i svoj život rizikovali da bi se nekom pomoglo. Prema tome tim biznismenima i tim dobrotvorima koji su došli na naše more u našu Boku u našu Crnu Goru prenesite da oni budu humani i da poklone bar deo pažnje onima kojima je to potrebno“, kazao je plivač Rajko Kuzman.

Čak je i uspešni crnogorski plivač Ado Gagović bio „persona non grata“.

"Ovih 13 kilometara mi je palo kao rasplivavanje, imam sada, za vikend, takmičenje u Trebinju i sledeće sedmice putujemo u Fukuoku na svetsko prvenstvo u vodenim sportovima“, kazao je profesionalni plivač Ado Gagović.

Nisu se oduševili ni kada su videli ekipu Televizije Budva.

"Ovi dečaci koji su tu kao neko obezbeđenje rekli su mi da nisu sigurni da li možemo da pristupimo plaži i da li možemo da snimamo. Ja sam im rekla da naravno da možemo i došla sam ovde i naravno da ću da snimim svoj prilog“, kazala je novinarka RTV Budva Milica Radović.

Kurir.rs/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track