UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO NIKŠIĆANINA: Mladići odranije pozanti policiji zbog droge i nasilja
Foto: Shutterstock

UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO NIKŠIĆANINA: Mladići odranije pozanti policiji zbog droge i nasilja

Crna Gora -

Službenici Odjeljenja bezbednosti Nikšić su uhapsili R. R. (23) zbog sumnje da je ubio jutros R. P. (31), kao i V. R. (31) zbog sumnje da nije prijavio krivično delo i učinioca, saopštili su iz Uprave policije.

Podsećamo, u pucnjavi koja se desila jutros oko 3.40 sati u naselju "Budo Tomović" stradao je R. P. (31) iz Nikšića. Osumnjičeni R. R. i V. R. su, kako su naveli, odranije poznati policiji.

- R. R. je registrovan kao počinilac dela iz oblasti zloupotrebe droga, dok je V. R. registrovan kao izvršilac dela iz oblasti nasilja. R. R. i V. R. će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici - naveli su iz UP.

Iz Uprave policije ističu da su u kratkom roku rasvetlili ubistvo koje se desilo u jutarnjim časovima i uhapsili dve osobe.

- Slobode je lišen R. R. (23) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo, dok je V. R. (31) iz Nišića uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca - navedeno je u saopštenju.

Dežurna služba Odeljenja bezbednosti Nikšić je jutros, kako navode, oko 3.40 sati obaveštena od zaposlenih u Medicinskom centru u Nikšiću da je na ukazivanje lekarske pomoći dovezen R. P. (31) iz Nikšića sa povredama zadobijenim od vatrenog oružja, bez znakova života.

- Po primljenom obaveštenju službenici nikšićke policije su preduzeli sveobuhvatne radnje na rasvetljavanju događaja i utvrđivanju svih činjenica pod kojima je nastupila smrt R. P, a koji je stradao usled zadobijene prostrelne rane u predelu grudi. Policijski službenici su u relativno kratkom roku došli do sumnje da je neposredni izvršilac ovog krivičnog dela R. R. Sprovedenom kriminalističkom obradom locirano je i pronađeno mesto izvršenja krivičnog dela gde je izvršen uviđaj, a tokom dalje kriminialističke obrade identifikovan je izvršilac ovog krivičnog dela - rekli su iz UP.

Pretragom terena, kako su naveli, pronađeno je sredstvo izvršenja krivičnog dela – pištolj, kao i čaura od ispaljenog projektila.

- Sumnja se da je pištolj korišćen kao sredstvo izvršenja krivičnog dela, a koji je izvršilac odbacio. Policijski službenici OB Nikšić, preduzimajući radnje na potpunom rasvetljavanju ovog krivičnog dela lišili su slobode i V. R. zbog sumnje da je izvršio krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca - kazali su iz UP.

Kurir.rs/Pobjeda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track