POKRET EVROPA SAD I PREMIJER U KLINČU: Bliži se kraj anarhiji i nekontrolisanoj vlasti Dritana Abazovića
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

POKRET EVROPA SAD I PREMIJER U KLINČU: Bliži se kraj anarhiji i nekontrolisanoj vlasti Dritana Abazovića

Crna Gora -

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je da Dritan Abazović na poziciji premijera "uskoro biti prošlost".

Abazović je ranije optužio lidera PES-a i mandatara Milojka Spajića da želi da podigne milijardu evra, da bi povećao plate i penzije. On je takođe pozvao Spajića da objasni kako će isplatiti povećane plate i penzije, prenose Vijesti.

„Napadi odlazećeg premijera na mandatara i budućeg predsednika Vlade jesu posledica Abazovićeve spoznaje da se bliži kraj njegovoj anarhiji i nekontrolisanoj vlasti.

Pošto je srušio tridesetoavgustovsku većinu i postao premijer zahvaljujući DPS-u, Abazović je državu gurnuo u institucionalnu provaliju i rekordne budžetske rashode, koji se mere stotinama miliona evra. Nazadovanje u evropskim integracijama, rasulo u sektoru bezbednosti i zloupotreba državnih resursa u svrhu kreiranja lažnih afera su nasleđe Abazovića koje će uskoro biti prošlost“, piše u reagovanju PES-a.

Navode i da „brojne strane investicije, brzo članstvo u EU, Zakon o poreklu imovine i ostala obećanja Abazovića pred formiranje manjinske Vlade, najbolje svedoče koliko ozbiljnosti poseduje i koliko reč vredi premijeru u tehničkom mandatu“.

„Umesto da je ostao upamćen kao političar koji afirmiše demokratske principe i gradi mostove, Abazović će biti upamćen po tome što je izneverio sve koga je stigao na domaćoj i međunarodnoj sceni. Međutim, tehnički mandat i Vlada sa izglasanim nepoverenjem ne mogu trajati u nedogled, iako je Abazović upravo to umislio“, zaključuje se u reagovanju.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track