ČISTKA U POKRETU EVROPA SAD: Posle Jevrosime Pejović, na redu isključenje još jedne poslanice i svih koji nisu uz lidera stranke?
Foto: Youtube/ Vijesti Online

poruka predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću

ČISTKA U POKRETU EVROPA SAD: Posle Jevrosime Pejović, na redu isključenje još jedne poslanice i svih koji nisu uz lidera stranke?

Crna Gora -

Pokret Evropa sad odlučio se na najradikalniji potez i zbog drugačijeg mišljenja isključio iz partije poslanicu Jevrosimu Pejović, navodi crnogorska Adrija.

Navodi se da je ovaj čin svojevrsna pretnja svim poslanicima, da ih čeka ista sudbina, ako se usprotive lideru Milojku Spajiću.

Kako Adrija nezvanično saznaje, u Evropi sad planiraju još jednom da razgovaraju sa poslanicom Radinkom Ćinćur, a ako to ne urodi plodom čeka je isto što i Pejović, odnosno isključenje iz partije.

Međutim, ovaj sistem da ukoliko neko ne podržava vođu mora biti isključen iz partije, kako nezvanično ovaj crnogorski medij, naišao je na osudu velikog broja članova Glavnog odbora Evrope sad.

Milojko Spajić
Milojko Spajićfoto: Pokret Evropa sad!

Neki od njih su se jasno usprotivili da je ovakva čistka neprihvatljiva, te da je Evropa sad upravo partija koja je u prvi plan isticala pluralizam i njegovala različitost mišljenja.

Prema nezvaničnim informacijama, ovakva odluka Predsedništva i kod dela poslanika Evrope sad je naišla na osudu, te neki nisu isključili da će se pridružili stavu Pejović i Ćinćur.

Isključenje Pejović, kao i najava da će se isto desiti i sa Ćinćur, svojevrsna je poruka predsedniku Crne Gore i potpredsedniku Evrope sad Jakovu Milatoviću, da kadrovi bliski njemu ne mogu da "vedre i oblače" u partiji.

Jakov Milatović
Jakov Milatovićfoto: Youtube Printscreen

Iz Evrope sad su pozvali Pejović da vrati mandat, ali ranije nisu isto učinili kada je poslanica Jelena Nedović odlučila da zadrži mandat i ne vrati ga Alternativi.

Adrija navodi da je očigledno da se priča oko formiranja Vlada ubrzava, a prema pisanju medija, Demorkate su vrlo blizu da prekroje stav Predsedništva i prihvate da lider DUA Mehmed Zenka podrži Vladu.

Tome u prilog govori i činjenica da je Zenka formirao poslanički klub sa albanskim partijama, a ne sa DPS, na čijoj je listi bio.

(Kurir.rs/Adria)

Bonus video:

04:50

VELEOBRT NA POMOLU: SPAJIĆ PRAVI KOALICIJU S DRITANOM?! Urošević, Evropa sad: Državni interes iznad svega, čekamo epilog afere

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track