"POSLANIK CRNE GORE DRŽI PREKRŠTENE RUKE U OBLIKU OBELEŽJA VELIKE ALBANIJE?" Savić o politici u CG: Ovo je jedino rešenje!
Predrag Savić, Foto: Kurir tv

kurir tv

"POSLANIK CRNE GORE DRŽI PREKRŠTENE RUKE U OBLIKU OBELEŽJA VELIKE ALBANIJE?" Savić o politici u CG: Ovo je jedino rešenje!

Crna Gora -

Formiranje 44. Vlade Crne Gore izgleda dalje nego pre početka pregovora. Mandatar Milojko Spajić tvrdio je da ima većinu, koja je ipak od početka bila nesigurna, a nakon poigravanja sa podršakom od poslanika koji je bio na iszbornoj listi Đukanovićevog DPS-a izgleda da je izgubio podršku najbliže stranke - Demokratske Crne Gore i Lidera Alekse Bečića.

Predrag Savić, advokat i Vladimir Dobrosavljević, politički analitičar gostovali su u jutarnjem programu Kurir TV u razgovoru o političkim previranjima u CG. Savić je dao svoje mišljenje:

- Za sada je, koliko sam ja upoznat, isključena samo gospođa Jevrosima, ili gospođica Jevrosima Pejović, dok je poslanica iz Bara u postupku disciplinovanja. Međutim, ona se jasno i glasno oglasila i rekla da ne podržava vladu sa 61 poslanikom - rekao je, uz dopunu:

- Takođe, smatram da su današnje izjave i jučerašnje izjave Jevrosime Pejović veoma značajne. Ona je izjavila da joj je Andrija Milović, jedna od omraženih ličnosti u javnom životu Crne Gore, koji se prvo pojavio kao pripravnik i bio primoran da napusti advokaturu, a zatim zastupao dve suprotstavljene strane u jednom pravnom postupku, što je dovelo do njegovog prijave i pokretanja postupka protiv njega.

05:49

POSLANIK CRNE GORE DRŽI PREKRŠTENE RUKE U OBLIKU OBELEŽJA VELIKE ALBANIJE? Savić o politici u CG: Ovo je jedino rešenje!

Nakon toga, nastavio je:

- On je postao šef odseka za kriptovalute u vladi Krivokapića, a kasnije i državni sekretar u Ministarstvu pravde i član Tužilačkog saveta. Takođe je vršio dužnost ministra pravde u vladi Krivokapića. Navodno je pretnjama uticao na Jevrosimu, a ona je o tome javno govorila. Kada se pomenuto ime Andrije Milovića na društvenim mrežama i portalima u Crnoj Gori, nailazi na niz negativnih komentara. Crna Gora je mala zemlja i svi se međusobno poznaju, pa se ime Andrije Milovića često pominje u negativnom kontekstu - rekao je Savić.

Primetio je još jedan ugao gledanja:

Druga stvar je da se pojavljuju razne ličnosti koje se ne izražavaju javno, ali je interesantno da se pojavio intervju sa Zoranom Koraćem, koji je bio uticajan tokom vremena otpora u Srbiji, posebno u vreme Đinđićeve vlade, kada je imao uticaj na mnoge ministre. Počeo je da podržava Spajića i Dritana. Logično je da ako su se Bečić i Dritan pomirili nakon prethodnih nesuglasica i zajedno nastupili na parlamentarnim izborima, Spajić, ukoliko želi da formira vladu sa adekvatnom podrškom, mora da traži pomoć od Dritana Abazovića - istakao je, pojasnivši svoje mišljenje:

- Moje mišljenje je da je jedino rešenje da se pregovori vrate na početak i da se bivši Demokratski front uključi u proces za budućnost Crne Gore. U ovom trenutku, Crna Gora ne može da reši svoje probleme. Platforma koju je ponudio Milatović za podršku Evrope može biti korisna za pregovore, ali svi su usredsređeni na NATO i Evropu, ali niko se ne usredsređuje na integritet i suverenitet Crne Gore. Ovo je ozbiljno pitanje i treba ga uzeti u obzir - rekao je i dopunio:

Na kraju, želim da napomenem da je ovo fotografija Nikolaja Camaja, poslanika iz jedne predizborne kampanje 2020. godine, na kojoj su ruke ukrštene, što je simbol dvoglavog orla Velike Albanije.

Velik Albanija, Predrag Savić
foto: Kurir tv

-Niko od njih se ne zalaže za integritet Crne Gore i suverenitet, i niko ne traži takve ustupke od njih. Sada kada su se pridružili Zenka, treba napomenuti da je on bio pomilovan zbog krivičnog dela i izazivanja opšte opasnosti. Takođe, povezan je sa Naserom Keljmendijem, osumnjičenim za narkotike. Zenka je takođe bio ministar za manjine i ljudska prava, a sada će biti 41. glas i može biti odlučujući faktor u vladu - zaključio je Savić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:43

DOKLE GOD JE ĐUKANOVIĆ SLOBODAN - CRNA GORA NEĆE BITI Vladislav Dajković, pesimistično: Pored svih dokaza, OVO JE NATRAGIČNIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track