NEVEROVATNE SLIKE SA JADRANSKOG PRIMORJA: Pogledajte kako usred oktobra izgleda plaža u Budvi (FOTO)
Foto: RINA

NEVEROVATNE SLIKE SA JADRANSKOG PRIMORJA: Pogledajte kako usred oktobra izgleda plaža u Budvi (FOTO)

Crna Gora -

Samo jedan pogled na budvanske plaže bio je dovoljan da se stekne i zvanična potvrda da je Miholjsko leto u svom punom jeku na Jadranskom primorju.

Pored mora smestio se veliki broj ljudi, kao da je leto tek na svom početku. Skoro sve dostupne ležaljke bile su popunjene, a mnogi su se odlučili i da osete kakvo je more u mesecu oktobru.

- Voda je fenomenalna, čista i prijatna. Nije hladna. Nisam zaista očekivala da ću se usred jeseni okupati u moru i ovo mi se prvi put dešava. Kupaći sam ponela, jer sticajem okolnosti hotel u kom smo smešteni tokom seminara ima bazen. Prelep dan i pravo Miholjsko leto - kaže za RINU Jelena Todorović iz Beograda koja vikend provodi u prestonici crnogorskog turizma.

1 / 6 Foto: RINA

Povoljna vremenska prognoza i prijatnih 28 stepeni uticali su i na zadovoljstvo tursitičkih radnika, jer su bašte skoro svih kafića bila pune i tražilo se mesto više.

- Sezona u Budvi polako počinje da traje 365 dana u godini. Ovi topli jesenji dani takođe su uticali da imamo dosta više posla nego prošle godine, ali i više bakšiša, izjavio je kroz osmeh konobar Igor.

Da je ovogodišnja letnja turistička sezona oborila rekorde i bila izuzetno uspešna, potvrdili su i zvanični podaci koji su stigli iz Nacionalne turističke organizacije, a prema kojima u Crnoj Gori trenutno boravi 40,8 hiljada turista.

- Postsezona kakvu samo poželeti možemo. Plus 35 odsto u odnosu na prošlu godinu i plus devet odsto u odnosu na 2019. Naši hotelijeri i ugostitelji ne posustaju, idemo ka zajedničkom cilju Crna Gora 365 - napisao je na društvenoj mreži X ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track