DVA DANA ČEKAJU ODGOVOR: Spajić ponudio koaliciji ZBCG mesto predsednika Skupštine u zamenu za podršku manjinskoj vladi!
Foto: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

DOGOVOR NA POMOLU?

DVA DANA ČEKAJU ODGOVOR: Spajić ponudio koaliciji ZBCG mesto predsednika Skupštine u zamenu za podršku manjinskoj vladi!

Crna Gora -

Crnogorski mandatar Milojko Spajić ponudio je koaliciji "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) mesto predsednika Skupštine i 40 odsto po dubini u zamenu za podršku manjinskoj vladi! Ta opcija nije neprihvatljiva ni manjinama, a u tom slučaju iz igre bi ispale Demokrate i GP URA koji bi se preselili u opoziciju sa DPS-om.

Ponuda je na stolu i na potezu je koalicija "Za budućnost Crne Gore". Manjinskim partijama, kako saznajemo, ne smeta da sa ZBCG prave vlast pod uslovom da prosrpska koalicija ne participira u 44. Vladi.

Portalu RTCG je rečeno da će ZBCG morati da se odredi u odnosu na ponudu naredna dva dana jer je Spajiću Predsedništvo dalo rok do petka da ih izvesti da li može formirati Vladu ili ne.

U ZBCG su, saznajemo, odlučni da se DPS-u nikako ne sme dozvoliti povratak na vlast, pa ni kroz manjinsku podršku Vladi, tako da će ozbiljno razmotriti sve mogućnosti pre definitivne odluke.

(Kurir.rs/RTCG)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track