STRAŠNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD CETINJA: Vozač renoa sleteo u provaliju duboku 150 metara, vatrogasci ga spasili
Foto: Služba zaštite i spašavanja Cetinje

STRAŠNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD CETINJA: Vozač renoa sleteo u provaliju duboku 150 metara, vatrogasci ga spasili

Crna Gora -

Na putu Cetinje - Kotor, u mestu Žanjev Do, došlo je do teške saobraćajne nesreće kada je muškarac iz Bijelog Polja izgubio kontrolu nad putničkim vozilom "reno klio" i sleteo u provaliju duboku prviše od eko 100 metara. Vozač je tom prilikom, samo pukom srećom uspeo sam da pozove vatrogasce-spasioce u pomoć.

Cetinje, saobraćajna nesreća
foto: Služba zaštite i spašavanja Cetinje

- Na teren smo odmah po pozivu otišli sa tri vozila i sa pet članova službe zaštite i spašavanja. Kako je teren bio veoma nepristupačan, a povređeni nije mogao tačno da nam objasni gde se tačno nalazi uložili smo velike napore kako bi ga pronašli. Automobil se nalazio u provaliji dubokoj preko 150 metara, a vozač kad smo ga pronašli bio je poprilično dezorjentisan. Ovo je jedna od naših najtežih akcija a radim preko 20 godina, ovaj dan taj čovek treba da slavi kao drugi rođendan, rekao je za RINU Miloš Ćećanović komandir Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje.

Cetinje, saobraćajna nesreća
foto: Služba zaštite i spašavanja Cetinje

Akcija spasavanja potrajala je duže od sat vremena, a kasnije se pridružilo još kolega, pa je ukupno njih 14 učestvovalo u izvlačenju povređenog vozača.

Nakon što su ga hrabri spasioci locirali u izvukli na sigurno ulažući ogromne i nadljudske napore, povređeni muškarac (53) prebačen je u Klinički centar u Podgorici, a prema informacijama dobijenim iz ove zdravstvene ustanove nije životno ugrožen.

(Kurir.rs/RINA)

Bonus video:

00:37

Saobraćajna nesreća u Raški

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track