IZDATO HITNO UPOZORENJE U CRNOJ GORI: Za vikend se očekuje SNAŽNO NEVREME, obilne kiše i olujni udari vetra prete da naprave HAOS
Ilustracija, Foto: RINA

IZDATO HITNO UPOZORENJE U CRNOJ GORI: Za vikend se očekuje SNAŽNO NEVREME, obilne kiše i olujni udari vetra prete da naprave HAOS

Crna Gora -

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore (ZHMS) izdao je upozorenje na obilnu kišu, jak južni vetar u petak i subotu.

U petak se, navode iz ZHMS, intenzivnije padavine se očekuju od sredine dana, naročito u južnim predelima.

- Lokalno su moguće umerene do obilne količine kiše i kratkotrajne vremenske nepogode. I u subotu u prvom delu dana slične vremenske prilike. Intenzivne padavine se očekuju u petak (10. novembar) popodne i tokom noći, kao i u subotu (11. novembar) u prvom delu dana - piše u saopštenju.

Vetar će, navodi se, biti povremeno umeren do jak, na udare veoma jak, južnih smerova.

- Kao posledica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode. Posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presecaju planinske kosine - piše u saopštenju ZHMS.

Prostrani i duboki visinski ciklon sa centrom iznad Severnog mora, pruža dolinu i uslovljava jako jugozapadno strujanje. Ciklon će na području Crne Gore usloviti ove vremenske (ne)prilike.

Kurir.rs/Vijesti

Bonus video:

01:17

Snažno nevreme pravi haos na crnogorskom primorju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track