PREMIJER CRNE GORE: Mislim da je postignut dogovor sa opozicijom oko popisa stanovništva
Foto: Rusmin Radic / AFP / Profimedia

PREMIJER CRNE GORE: Mislim da je postignut dogovor sa opozicijom oko popisa stanovništva

Crna Gora -

Premijer Milojko Spajić kazao je da misli da je postignut dogovor sa opizicijom oko popisa stanovništva i da smatra da će biti ispunjeni svi uslovi do početka njegovog sprovođenja.

“Mislim da smo postigli dogovor sa opozicijom i da će biti podržan od skupštinske većine. Smatram da je to sazrijevanje političke scene", kazao je Spajić.

On je istakao da da još nijesu dobili zvaničan odgovor opozicije o sporazumu i popisu ali da očekuju da bude pozitivan.

"Očekujemo da bude pozitivan, jer imaju sve uslove koje su tražili. Ne bih da prejudiciram bilo kakve odluke njihovih organa, samo govorim svoj lični utisak", rekao je Spajić.

Spajić je naglasio da Monstat treba relaksirati od političkih pritisaka.

Spajić je kazao da su ponosni na rad Monstata i da oni trenutno rade u jako teškim uslovima. Istakao je da će podići naknade popisivačima.

"Popisivačke naknade mogu dostići do 1.000 eura za one koji budu vrijedni”, kazao je Spajić.

Razmatramo upućivanje protestne note Srbiji zbog knjige Šešelja

Spajić je komentarišući knjigu osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja u kojoj su upućene uvrede bivšoj poslanici crnogorskog parlamenta Draginja Vuksanović Stanković, kazao da to smatra neprimerenim i da osuđuje svaki govor mržnje.

Spajić je istakao da se neće desiti katalogizacija ove knjige u Crnoj Gori i da će razmotriti upućivanje protestne note Srbiji zbog knjige čiji je autor Šešelj.

"Mi smo inicirali ograničavanje ovog naslova za Crnu Goru. Možemo razmotriti i meru protestne note”, kazao je Spajić.

Naglasio je da su zadužili Ministarstvo kulture da ograniči katalogizaciju, ne samo ovog, nego svih djela koja sadrži govor mržnje.

Budžet za 2024. biće usvojen do kraja godine

Spajić je odgovarajući na pitanja novinara kazao da će predlog budžeta za narednu godinu biti upućen u skupštinsku proceduru i usvojen do kraja ove godine.

Upitan da li će poslanici Pokreta Evropa sad podržati Irenu Radović za guvernerku Centralne banke Crne Gore, Spajić je odgovorio da unutar partije nije bilo nikakvih konsultacija.

Spajić je naglasio da odluku o Aerodromima Crne Gore treba donijeti što prije.

“Problemi kapaciteta se ne mogu rešiti preko noći. Činimo sve da privučemo avio-kompanije da nastave linije prema Podgorici posebno”, kazao je Spajić.

Kurir.rs/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track