DVE SLIKE IZ CRNE GORE ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE Nastale su u razmaku od dva meseca, a ono što se krije iza njih ravno je FILMU
Foto: Printscreen/TikTok, Vlada Crne Gore

DVE SLIKE IZ CRNE GORE ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE Nastale su u razmaku od dva meseca, a ono što se krije iza njih ravno je FILMU

Crna Gora -

Novi slučaj pljačke koji je otkriven danas u Podgorici mogao bi da se uvrsti u rubriku verovali ili ne. I to sve zbog činjenice da su lopovi, ni manje ni više, prokopali tunel kako bi došli do svog plena: naočara vrednih, kako se pretpostavlja, oko 100.000 evra.

Kako su preneli crnogorski mediji, sve se dogodilo u noći između nedjelje i ponedeljka, a optika "Mirković" u Podgorici opljačkana je, tako što su pljačkaši prokopali tunel kroz susedni lokal na Rimskom trgu.

Na TikTok stranici ove optike objavljeno je da je tom prilikom ukradeno više od 250 komada sunčanih naočara. Navode i da je vrednost ukradene robe oko 100.000 evra.

- Vodite računa, čuvajte biznise i trgovine - napisali su objavi.

Tunel u optici Mirković
Tunel u optici Mirkovićfoto: Printscreen/TikTok

Pljačka je prijavljena policiji, a kako je saopšteno rade na rasvetljavanju ovog događaja.

Ono što je posebno zanimljivo je da je pre nekoliko meseci, tačnije početkom septembra otkriven još jedan tunel lopova, koji je napravio pravu pometnju u celoj državi. Naime, tada su lopovi prokopali prolaz do depao Višeg suda kako bi, kako je utvrđeno, ukrali dokaze. Tunel je otkriven sasvim slučajno, kada se jedna od radnica požalila na promaju, nakon čega se utvrdilo da vazduh ustvari dolazi iz prokopanog tunela.

Istragom je utvrđeno da je stan odakle je kopano do zgrade Višeg suda iznajmljen dva meseca pre nego što je tunel otkriven.

Viši sud u Podgorici, Tunel
foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

U dosadašnjoj istrazi otkriveno je da su u kopanju tunela učestvovali državljani Srbije Vladimir Erić, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30). Osnovni sud u Podgorici ranije je odredio pritvor do 30 dana ostalim osumnjičenima u slučaju "Tunel" Katarini Baćović, Marjanu Vuljaju, Ivici Piperoviću i Nikoli Milačiću.

Oni su uhapšeni po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koja je iskopala tunel.

Ministarstvo pravde Crne Gore zatražilo je 19. oktobra od Ministarstva pravde Kraljevine Švedske izručenje Erića (32), koji je uhapšen u Švedskoj i određen mu je ekstradicioni pritvor, a podgoričko Osnovno državno tužilaštvo uputiće Višem sudu još jednu urgenciju kako bi se napravio konačni spisak stvari koje su nestale iz depoa tog suda.

Kurir.rs/RTCG

Bonus video:

00:56

Pljačka radnje na Vračaru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track