CRNOGORSKI ADVOKAT SNIMLJEN U DRUŠTVU ŠKALJARACA: Svratio sam na Badnji dan da popijem piće, zastupam neke od njih! FOTO
Foto: Printscreen

radno angažovan

CRNOGORSKI ADVOKAT SNIMLJEN U DRUŠTVU ŠKALJARACA: Svratio sam na Badnji dan da popijem piće, zastupam neke od njih! FOTO

Crna Gora -

Petar Martinović, advokat Građanskog pokreta URA i odbornik URA, našao se u društvu nekoliko bezbednosno interesatnih lica na Cetinju, među kojima su neki od njih od strane policije označeni kao saradnici škaljarskog klana.

O tome svedoči fotografija koju je jedna osoba, koja se takođe nalazila u tom društvu, postavila na Instagram storiju, a koja je nastala za Banje veče u jednom cetinjskom lokalu.

Advokat Martinović nije negirao pomenuti događaj, ali je naveo da ga je njegova radna angažovanost toga dana dovela na pomenuto mesto i Badnji dan koji je proslavljao, piše Dan.

- U konkretnom slučaju sa prijateljem sam za Badnji dan svratio da popijem piće. Imajući u vidu da je bio Badnji dan i da su lokali bili puni, normalno ko god da sa našao tu pozdravio sam se sa svima. Za stolom, za kojim je nastala fotografija, normalno isto sam se javio i pozdravio prisutne i zadržao da nazdravim u čast Badnjeg dana imajući u vidu da su i za stolom bila jedno ili dva lica koje zastupam u privrednom sporu i sporu pred Upravim sudom.

Petar Martinović, škaljarci
foto: Printscreen

Želim da istaknem na kraju da se nikome u Crnoj Gori ne može uskratiti pravo na advokata i lekara. Niti jedan građanin Crne Gore ne može imati evidenciju ko je BIL lice a ko nije, niti ja kao advokat prilikom radnog angažmana mogu birati bilo kojeg klijenta u odnosu na to da li je BIL lice ili nije. Zasigurno ni druge profesije nemaju taj luksuz. A i to bi bilo neprofesionalno i van kodeksa advokatske profesije - kazao je Martinović za portal Dan.

Lica koja se nalaze na fotografiji su od strane policije bila procesuirana od ranije, zbog raznih krivičnih djela. Neki od njih su bili obuhvaćeni i sudskim postupcima. Dovode se u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom Škaljari.

Kurir.rs/Dan

Bonus video:

01:00

Debata u Pulsu Srbije: Rat između crnogorskih klanova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track