ODLOŽENO SUĐENJE VESNI MEDENICI Oglasio se njen advokat, pa podneo JEDAN ZAHTEV! Poznato kada je zakazano naredno ročište
Foto: Printskrin

ODLOŽENO SUĐENJE VESNI MEDENICI Oglasio se njen advokat, pa podneo JEDAN ZAHTEV! Poznato kada je zakazano naredno ročište

Crna Gora -

Suđenje bivšoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i drugima danas je odloženo u Višem sudu u Podgorici, nakon zahteva jednog od advokata, koji nije mogao da prisustvuje glavnom pretresu iz zdravstvenih razloga. Naredno suđenje biće održano 30. januara.

Sud je danas, na predlog advokata Miloša Vuksanovica, ukinuo pritvor optuženom Vojinu Perunoviću.

Podsetimo, Viši sud u Podgorici prošle godine je donio rešenje kojim spaja postupak formiran protiv Miloša i Vesne Medenice i drugih, sa postupkom koji je ranije formiran protiv Vojina Perunovića i Jovana Mikovića, okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje. Perunović i Miković su optuženi za formiranje kriminalne organizacije radi šverca cigareta iz Slobodne carinske zone Bar. Perunović je ranije kazao da nije znao da je ilegalno prevozio cigarete.

Vesna Medenica
foto: Printskrin

Krajem prošle godine ukinut je pritvor i okrivljenima Marjanu Bevenji i Marku Vučiniću.

Ovim predmetom, obuhvaćeno je 17 fizičkih i jedno pravno lice.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

Optužnica je podignuta za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično delo krijumčarenje, produženo krivično delo davanje mita, primanje mita, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška telesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

(Kurir.rs/Adria/Preneo: A.N.)

Bonus video:

09:38

Političar iz CG otkrio u kakvom je stanju Vesna Medenica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja