PODMETNUT POŽAR U KASARNI MORAČA: Rakčević slučajno primetio dim, pa se oglasio sa VAŽNIM SAOPŠTENJEM (FOTO)
Foto: Foto: Printscreen

PODMETNUT POŽAR U KASARNI MORAČA: Rakčević slučajno primetio dim, pa se oglasio sa VAŽNIM SAOPŠTENJEM (FOTO)

Crna Gora -

Nepoznati počinilac je danas, oko 10 časova, podmetnuo požar u jednom od starih objekata kasarne Morača, saopštio je zamenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević.

On je na Instagramu objavio da je taj objekat decenijama pun smeća i starog, suvog drveta i greda, zbog kojih je, kako navodi, mogla i očigledno trebalo da izgori čitava zgrada.

Dodao je da je, vraćajući se sa akcije na Gorici, slučajno primetio dim iz samog objekta i pozvao kolege iz Službe zaštite i spašavanja, koje su za samo nekoliko minuta bile na terenu i efikasno zaustavile dalje širenje požara.

“Umesto da zapalimo i uništimo i to malo starih objekata na prostoru Kasarne Morača, dominantno građenih za vreme knjaza Nikole, šta je očigledno maksimalni kreativni domet posljednjih decenija, naša vizija Kasarne je dijametralno suprotna”, naveo je.

Dodao je da se ovih nedelja završava najveći međunarodni konkurs ikada raspisan u Crnoj Gori– za izradu idejnog rešenja Muzeja savremenih umetnosti (MSU), koji će se graditi na prostoru Kasarne, dok su u planu i Kuća arhitekture i Prirodnjački muzej, kao i veliki, centralni gradski park, sa šetalištem uz Moraču.

Napomenuo je da se objekat koji je danas goreo, sa susednom zgradom, mora rekonstruisati i služiti kao ulazna kapija na uređeni prostor Kasarne, iz pravca brda Gorica.

Da su ti objekti u vlasništvu Grada, kazao je, uprava ne bi gubila vreme, već bi odmah pristupila njihovom uređenju.

“Međutim i njih je – kao i ukupnu Kasarnu Morača, bivša gradska uprava predala Državi, kao zalog (hipoteku) za kredit za izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV)”, dodao je.

Zbog toga će tražiti od Ministarstva finansija da nam vrate dva navedena objekta i da se konačno upišu u Katastar, kako bismo ih uredili i iskoristili na mnogo bolji način.

“Čuvajmo naš Grad i njegove resurse. Jer Podgorica može i mora mnogo bolje”, zaključio je Rakčević.

(Kurir.rs/Adria/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:23

SUMNJA SE DA JE PODMETNUT POŽAR U VINČI! Ekipa Kurir TV u poseti deponiji, nadležni naglasili da je POLICIJSKA ISTRAGA u toku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja