U AUTOBUSU IZ BEOGRADA NAŠLI 150 PAPAGAJA I 50 HRČAKA Neobična zaplena crnogorskih carinika
Foto: David Špidlen / Bod zlomu / Profimedia

U AUTOBUSU IZ BEOGRADA NAŠLI 150 PAPAGAJA I 50 HRČAKA Neobična zaplena crnogorskih carinika

Crna Gora -

Službenici Uprave carina oduzeli su, u više akcija tokom protekle sedmice, nelegalnu robu vrednu više od 13.000 evra.

Iz Uprave carina je saopšteno da su njihovi službenici u četvrtak, u ranim jutarnjim satima, na graničnom prelazu Dobrakovo kontrolisali autobus koji saobraća na redovnoj liniji Beograd-Herceg Novi i pronašli 150 papagaja i 50 hrčaka.

“Vrednost oduzete robe je procenjena na 1.750 evra, a protiv fizičkog lica je pokrenut prekršajni postupak”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, oduzeta roba je predata na dalju nadležnost službenicima veterinarske inspekcije.

Iz Uprave carina su kazali da je istog dana, kod pijace tržnog centra Gintaš, od više osoba oduzeto 1.527 paklica cigarete bez akciznih markica i 61 kilogram rezanog duvana, ukupne vrednosti 9.000 evra.

“Protiv jedne osobe je podneta krivična prijava nadležnom tužiocu, dok su prema ostalim pokrenuti prekršajni postupci”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su službenici Uprave carina u petak, u carinskoj ispostavi Dobrakovo, pregledali teretno vozilo i pored uredno prijavljene robe za uvoznika iz Crne Gore pronašli neprijavljeno 240 kilograma pčelarskog voska, vrednosti 2.880 evra.

Iz Uprave carina su poručili da će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim kontrolnim aktivnostima na kompletnoj teritoriji Crne Gore.

Kurir.rs/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track