DIREKTOR ŠKOLE NASRNUO NA ZAMENIKA? Haos trese CG, došlo je do kulminacije: Pokrenuta hitna sednica
Foto: Shutterstock

DIREKTOR ŠKOLE NASRNUO NA ZAMENIKA? Haos trese CG, došlo je do kulminacije: Pokrenuta hitna sednica

Crna Gora -

Školski odbor (ŠO) podgoričke Srednje elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” u Podgorici sazvaće hitnu sednicu zbog krivične prijave koju je protiv prvog čoveka ustanove Ersana Spahića podneo njegov zamenik Mladen Klikovac, tvrdeći da ga je direktor napao na radnom mestu.

ŠO tražio je da Spahić i Klikovac hitno dostave izjašnjenja o tom prošlonedeljnom događaju.

Klikovac je potvrdio “Vijestima” da je podneo krivičnu prijavu Upravi policije. Kazao je da je to uradio zbog pretnji, uvreda i fizičkog napada “koje je pretrpeo od direktora škole”.

U izjavi “Vijestima”, ali i u prijavi policiji, Klikovac je rekao da ga je Spahić sačekao na hodniku škole, pitao zašto nije bio na poslu, na šta mu je on odgovorio da se odazvao na službeni poziv Ministarstva prosvete. Klikovac je kazao da ga je Spahić izvređao, pozivao na tuču i pretio da će ga “izbaciti kroz prozor”.

Direktor ETŠ “Vaso Aligrudić”, međutim, negira optužbe Klikovca.

On je “Vijestima” dostavio izjavu datu službenicima policije, u kojoj navodi da je pitao Klikovca zbog čega je dva sata kasnije došao na posao.

“U potpuno mirnom tonu sam ga pitao za razloge kašnjenja, na šta mi je Mladen odgovorio da je bio u Ministarstvu prosvete. U daljem razgovoru, rekao sam mu da je trebalo da me obavesti, jer njegovim kašnjenjem je poremetio moje planove, a i planove same nastave u školi”, stoji u dokumentu u koji “Vijesti” imaju uvid.

U dokumentu, između ostalog, piše da je Klikovac terao Spahića iz kancelarije u više navrata tokom razgovora.

“Nakon tih njegovih reči, ja sam mu samo okrenuo leđa, i izašao uz reči da smo završili svaku priču i da ćemo ovu situaciju drugačije rešiti, misleći na disciplinski postupak, ako se utvrdi njegova odgovornost izostanka iz škole u navedenom vremenu. Nakon što sam izašao iz kancelarije, Mladen je izašao za mnom i obratio mi se rečima: ‘Sad ću da pođem da te za ovo prijavim u policiju’”, piše u objašnjenju.

KIikovac u svojoj izjavi, pak, tvrdi da ga je Spahić “uhvatio za revere sa obe ruke dok je sedio za stolom i povukao na nekih metar i po od stola ka prozoru koji je bio otvoren”.

“Ali sam se tada oteo od njega i sklonio u zadnji deo kancelarije. Tada sam mu saopštio da ću da podnesem prijavu u policiji u OB Podgorica zbog pretnji, ali Ersan mi tada ponovo preti”, stoji u prijavi Klikovca.

“Vijesti” su ranije pisale da je Prosvetna inspekcija, 29. novembra ranije, donela rešenje kojim predlaže da se Spahić razreši.

U predlogu koji potpisuje prosvetna inspektorka Marina Minić, pored ostalog, navodi se da je Spahić “zloupotrebio svoj položaj i izvršio povredu radne obaveze”.

On je lani, između ostalog, organizovao matursku ekskurziju za rutu Italija-Francuska-Španija bez raspisanog tendera, što je Spahić tada i potvrdio.

Međutim, Školski odbor ETŠ “Vaso Aligrudić” nije smenio Spahića sa mesta direktora te obrazovne ustanove.

Oni su “Vijestima” kazali da je Nastavničko veće te škole znalo za plan ekskurzije, kao i da je postupak planiranja iste njima bio poznat.

(Kurir.rs/Vijesti/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:10

PUCNJAVA U OSNOVNOJ ŠKOLI VLADISLAV RIBIKAR: Najnovije informacije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track