TETKA STRADALA POKUŠAVAJUĆI DA SPASI DVOJE BRATANIĆA, NIJE USPELA Odjekivali jauci oca i majke: Tragedija kakvu Bar ne pamti
Foto: Nemanja Nikolić

TETKA STRADALA POKUŠAVAJUĆI DA SPASI DVOJE BRATANIĆA, NIJE USPELA Odjekivali jauci oca i majke: Tragedija kakvu Bar ne pamti

Crna Gora -

U nekoliko minuta vatrena stihije koja je zahvatila barake ispod Volujice, čovek je izgubio dvoje maloletne dece, rođenu sestru i majku. Tragedija koju Bar ne pamti poslednjih decenija, dogodila se oko 5 sati ujutro. U naselju gde godinama živi oko 40 osoba romske populacije na margini. Prepušteni stihijama i nedaćama.

Peć na drva koja ih je grejala u hladnoj februarskoj noći bila je kobna po četiri života jedne romske porodice jer je vatra buknula u prostoriji u kojoj se ložilo. Iz sna ih je verovatno u trenu probudio požar. Vrisci i jauci nesrećne majke i oca na čije oči stradaju najbliži. Za nekoliko minuta njih četvoro: B.K. (50), S.B. (17), Dž.B. (15) i A.B. (11) utonulo je u večni san.

Prema saznanju Primorskog portala na mestu nesreće kad je baraku, od lako zapaljivog materijala, zahvatio požar, tetka je pokušala da spasi dvoje bratanića. Na žalost nije uspela. Spašavanje su onemogućile daske koje su popadale ispred ulaza u sobu u kojoj je bila baka sa dvoje unučadi. Sa njima, zarobljena u požaru stradala je i 17-togodišnjakinja.

Roditelji dece su bili u drugoj prostoriji. Ostali su nemoćni. Slomljeni od bola. Barake su totalno izgorele. U požaru opekotine je zadobila još jedna osoba čiji identitet za sada nije poznat.

Kurir.rs/RTCG

Bonus video:

00:13

Požar u Resavskoj ulici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track