MILOŠ MEDENICA NUDI JEMSTVO OD 1,4 MILIONA EVRA: Daje nekretnine kao garanciju da neće pobeći tokom sudskog postupka
Foto: screenshot Youtube/ Vijesti Online

MILOŠ MEDENICA NUDI JEMSTVO OD 1,4 MILIONA EVRA: Daje nekretnine kao garanciju da neće pobeći tokom sudskog postupka

Crna Gora -

Oko 1,4 milion evra u nekretninama ponudio je Miloš Medenica Višem sudu u Podgorici, kao zalog da će se redovno odazivati njihovim pozivima i da neće sabotirati postupak u kom ga terete da je formirao kriminalnu organizaciju koja je naručivala sudske odluke, švercovala cigarete.

Savetnica za odnose sa javnošću tog suda Marija Raković, Vijestima je kazala da su nekretnine kojima Medenica garantuje da neće pobeći tokom sudskog postupka, u vlasništvu njegove rodbine. Miloš Medenica uhapšen je 25. maja 2022. godine, na podgoričkom aerodromu, nakon što je u Crnu Goru ušao iz Srbije.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv Miloša i njegove majke Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića, Gorana Jovanovića i “Kopad Company” iz Nikšića...

Terete ih za krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije. Produženo krivično delo krijumčarenje, produženo krivično delo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška telesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Branilac Miloša Medenice advokat Stefan Jovanović kazao je za Vijesti da su sudu predali predlog za određivanje jemstva u ukupnom novčanom iznosu od 1.450.000,00 evra.

"Koji se sastoji u konstituisanju hipoteke u korist države Crne Gore na nepokretnostima koje su u višedecenijskom vlasništvu porodice Medenica i Vlahović, pri čemu se u konkretnom slučaju radi o nepokretnostima koje nisu pod finansijskom istragom i za koje je priložena dokumentacija iz koje proizilazi nesporno poreklo", kazao je on.

Kurir.rs/Vijesti

Bonus video:

03:21

ABAZOVIĆ: Voleo bih da ceo šverc cigareta završi u Peći

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track