FORMIRA SE NOVA STRANKA: Bivši funkcioneri SNP-a i PES-a osnivaju partiju
Foto: screenshot

FORMIRA SE NOVA STRANKA: Bivši funkcioneri SNP-a i PES-a osnivaju partiju

Crna Gora -

U narednih desetak dana trebalo bi da se formira nova politička partija, u kojoj će gravitirati više nekadašnjih funkcionera Socijalističke narodne partije, deo nezavisnih poslanika u Skupštini Crne Gore, ali i više funkcionera Pokreta “Evropa sad” koju su u međuvremenu napustili tu stranku.

Kako prenosi Adria.tv, osnivanje nove političke partije ušlo je u foto-finiš, tako da se najkasnije u narednih deset dana može očekivati i zvanično formiranje nove stranke na političkom nebu Crne Gore.

U toj partiji verovatno će biti bivši funkcioneri SNP-a Danijela Đurović, Marko Kovač, Miomir Vojinović i Nebojša Vuksanović, a osnivači nove stranke veoma su zainteresovani da im se pridruži i nekadašnji ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Nezvanične informacije govore da bi u novoj partiji mogle bi da se nađu i nezavisne poslanice – Jevrosima Pejović i Radinka Ćinćur.

Prema saznanjima Adria Televizije, deo nove partije trebalo bi budu i funkcioneri Pokreta “Evropa sad” koji ovih dana napuštaju tu stranku, nakon što je predsednik države Jakov Milatović podneo ostavku na sve stranačke funkcije.

Nova partija planira da se pojavi na lokalnim izborima koji su ove godine izvesni u Kotoru, Gusinju i Andrijevici, a moguće i u Budvi.

(Kurir.rs/ Adria.tv/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track