POLIGRAF NIJE OBAVEZAN: Organizovanje izbora za novog vršioca dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore
Foto: Aleksandar Mijatovic / Alamy / Alamy / Profimedia

POLIGRAF NIJE OBAVEZAN: Organizovanje izbora za novog vršioca dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore

Crna Gora -

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Danilo Šaranović pozvao je sve zainteresovane policajce koji ispunjavaju zakonske uslove za vršioca dužnosti direktora Uprave policije da do 10. marta dostave prijave.

U pozivu se navodi da će svim prijavljenim kandidatima koji ispunjavaju uslove za vršioca dužnosti direktora UP biti ponuđeno poligrafsko testiranje.

Kako se dodaje, policajac koji želi da se podvrgne poligrafskom testiranju isto potvrđuje svojim ručnim potpisom, dok eventualno odbijanje poligrafskog testirnja neće eliminisati kandidata.

crnogorska policija
foto: Kurir.rs/Aleksandar Jovanović

Iz Građanskog pokreta URA poručuju da Spajićeva Vlada od samog početka pokazuje potrebu da se na sve načine spreči efikasno funkcionisanje Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, a, kako ocenjuju, dominantno se u tome ističu premijer i njegov ministar, a sad već bivši njegov kolega Andrej Milović.

Dodaju da je nakon telefonskog izjašnjavanja o sudbini Zorana Brđanina napravljen „pravni haos koji je prouzrokovao i to da Vlada mora birati predlog razrešenog direktora ili ostaviti Upravu policije bez pomoćnika, što bi značilo i da najvažnija institucija za stanje u državi bude u potpunosti obezglavljena“.

Vlada je u nedelju veče, na telefonskoj sednici u trećem pokušaju smenila Zorana Brđanina sa funkcije direktora Uprave policije. U međuvremenu Brđanin je najavio tužbu Upravnom sudu, kako bi se poništilo, kako kaže, još jedno nezakonito rešenje Vlade Crne Gore.

(Kurir.rs/ Novosti/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track