HAOTIČNO NA SEDNICI SKUPŠTINE NA CETINJU! Huter žestoko "udario" na Mandića: Zaslužio je ovakav doček jer je ČETNIK
Foto: AP Risto Bozovic, Printscreen/Youtube

sukob ne jenjava

HAOTIČNO NA SEDNICI SKUPŠTINE NA CETINJU! Huter žestoko "udario" na Mandića: Zaslužio je ovakav doček jer je ČETNIK

Crna Gora -

Poslanik DPS-a Oskar Huter komentarisao je da najbolje o Andriji Mandiću govori kako je došao na Cetinje.

"Vaša titula ne ide sa mestom koje pokrivate. Nezapamćeno je da ovoliku količinu policije imamo na Cetinju. To je odraz ove većine. Oni koji sa šlemovima dolaze u Prestonicu, fale im samo oni bojni otrovi. Ne zaslužuju da budu vlast u Crnoj Gori", kazao je Huter.

"Mandić je rekao da je ovo malo selo podno Lovćena i da ovde živi nekakava sirotinja. Rekli ste da je značaj ovog grada to što je u njemu rođen Aleksandar Karađorđević, Aca Palikuća, koji je svom đedu zabranio da se vrati na Cetinje. Cetinje je važno po tome što je ovde štampana prva knjiga Južnih Slovena“, kazao je Huter.

Kazao je i da zaslužuje ovakav doček.

"Sloboda kretanja je ustavno pravo svih građana Crne Gore. Cetinje nisu samo Cetinjani, Cetinje su svi. Za razliku od sofisticiranih četnika koje imate u društvu, Vi ste javno deklarisani. Ako mislite da ćete uniziti Cetinje, može Vam povremeno poći za rukom", kazao je Huter.

Mandić je nakon toga kazao da iskazuje puno poštovanje ka Cetinju.

"Imate privilegiju da su vaši preci stvorili Crnu Goru. Naši preci koji nisu Cetinjani, prepoznavali su u ovom gradu tu iskru slobode i prihvatali da zajedno sa vašim precima grade državu. Nisam siguran da su ovi koji protestuju svi Cetinjani. Nisam siguran da je Cetinje izašlo i da je ovo volja većinskog Cetinja", kazao je Mandić.

Konatar: Građani zaduženi za novih 670 miliona, saslušati premijera!

Poslanik URE Miloš Konatar kazao je da je država Crna Gora zadužena za novih 670 miliona evra i da je to tužna vijest.

"Imavši u vidu da smo se početkom godine već zadužili – mi dolazimo do par milijardi duga Vaše vlasti i Milojka Spajića. S obzirom da doživljavam da je Mandić prvi čovek većine, ja apelujem da se omogući kontrolno saslušanje premijera i ministra finansija u Skupštini Crne Gore", kazao je Konatar.

Dodao je da Mandić juče nije znao da smo se zadužili i koliko, kao i kolika je kamatna stopa.

"Niko ne zna koliko će Crnu Goru koštati hedžing odnosno pokriće valutnog rizika. Neko je prokomentarisao da su poslanici prihvatili ulogu da ih premijer ponižava time što nemamo nikakve informacije o tome što radi, a radi se o tome da smo mi skoro milijardu evra zaduženi nego prije par mjeseci“, kazao je Konatar.

Dodaje da je potrebno poštovati poslovnik i da imamo poštovanje poslovnika.

(Kurir.rs/Borba/Preneo: A.N.)

Bonus video:

02:39

ZA OČEKIVATI JE DA ANDRIJA MANDIĆ BUDE IZABRAN Panaotović: Ide na bolje! Ovo je simbol pobede i približavanje SRBIJE I CRNE GORE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track