ISPRAVKA TEKSTA: Stav šefice delegacije CG u PSSE da neće glasati za prijem Prištine ne znači da je to zvanična politika Crne Gore
Foto: printscreen Instagram

ISPRAVKA TEKSTA: Stav šefice delegacije CG u PSSE da neće glasati za prijem Prištine ne znači da je to zvanična politika Crne Gore

Crna Gora -

Kurir je 27. marta 2024. godine objavio tekst pod naslovom "CRNA GORA NEĆE GLASATI ZA PRIJEM LAŽNE DRŽAVE U SAVET EVROPE! Šefica delegacije: To bi bio direktan nož u leđa BRATSKOJ Srbiji" na osnovu koga se pogrešno može zaključiti da je to zvaničan stav Crne Gore.

Šefica crnogorske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Maja Vukićević, podsetimo, izjavila je da neće glasati za prijem takozvanog Kosova u tu međunarodnu organizaciju, a to je ujedno bio i zaključak sa sednice Glavnog odbora Demokratske narodne partije Milana Kneževića. Prethodno je poslanica DNP Maja Vukićević poručila da bi glasanje Crne Gore za članstvo takozvanog Kosova u SE bio "direktan nož u leđa bratskoj i prijateljskoj Srbiji".

Međutim, kako navodi portal Raskrinkavanje, njen stav svakako ne predstavlja i zvaničan stav Crne Gore jer je Vukićević samo jedna od troje predstavnika Crne Gore u PSSE. Članovi crnogorske delegacije su još Vasilije Čarapić (PES) i Boris Mugoša (SD) umesto kojih, ako su sprečeni, mogu da glasaju i njihovi zamenici.

Predstavnici u PSSE se izjašnjavaju i glasaju na osnovu ličnih uverenja, tako da Vukićević svakako ima pravo da glasa po svom nahođenju, međutim, stav poslanice DNP nikako se ne može tumačiti kao zvanični stav države Crne Gore i ne mora da znači da nužno oslikava stave većine.

Izvinjavamo se čitaocima zbog neprecizno interpretirane informacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track