"HRIŠĆANSTVO UČI DA PRAŠTANJE GRADI USPEŠNU ZAJEDNICU" Andrija Mandić čestitao Uskrs vernicima koji danas slave
Foto: EPA/Boris Pejović, Arhiva

"HRIŠĆANSTVO UČI DA PRAŠTANJE GRADI USPEŠNU ZAJEDNICU" Andrija Mandić čestitao Uskrs vernicima koji danas slave

Crna Gora -

Predsednik Skupštine Crne Gore čestitao je Uskrs nadbiskupu barskom monsinjoru Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom monsinjoru Ivanu Štironji i svim vernicima katoličke veroispovesti, uz želju da praznik provedu u zdravlju, miru i sreći sa najmilijima, saopšteno je iz Skupštine.

"Najuzvišenija ideja kojoj svi na ovom svetu treba da stremimo jeste suživot oličen u bratskoj ljubavi, slozi i razumevanju sa najbližima i upravo to je simbolika ovakvih velikih praznika", istakao je Mandić u čestitki.

On je dodao da nas Hrišćanstvo uči da jedino praštanje, pomirenje i požrtvovanje za bližnjeg mogu izgraditi uspešnu i stabilnu zajednicu, a kako je dodao Crnoj Gori je takva moralna obnova potrebna.

"Kako bi stvarali bolju budućnost ove zemlje, svi moramo dati svoj doprinos na putu isceljenja i pomirenja, čiji će rezultat biti jedno skladnije, sigurnije i naprednije mesto za život svakog našeg građanina. Uveren sam da zajedničkim radom možemo ostvariti takve rezultate. Primite izraze mog dubokog poštovanja, sa nadom da ćemo na vrednostima Hristovog vaskrsenja razvijati međusobno poverenje i stabilno društvo", poručio je Mandić.

(Kurir.rs/RTCG/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:18

Dragana Mirković iz dvorca čestitala katolički Uskrs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track