UHAPŠEN DRŽAVLJANIN RUSIJE: Na izlazu iz Crne Gore pokazao pasoš sa falisfikovanom vizom Kanade
Foto: Shutterstock

NA TERET MU SE STAVLJA KRIJUMČARENJE LJUDI

UHAPŠEN DRŽAVLJANIN RUSIJE: Na izlazu iz Crne Gore pokazao pasoš sa falisfikovanom vizom Kanade

Crna Gora -

Granična policija je, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisala državljanina Ruske Federacije R.I. (36) i u njegovom pasošu uočila vizu Kanade, za koju je, nakon detaljne kontrole, utvrđeno da je totalna reprodukcija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se R.I. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje isprave.

Hapšenje i zbog nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi.

Pored toga, motorizovana patrola je na raskrsnici za Bijelu goru kontrolisala „Renault Megan“, u vlasništvu jedne firme, koji se kretao iz pravca Grahova ka Nudlu.

Vozilom je upravljao O.S.O. (29) iz Turske, koji ima dozvolu za privremeni boravak u Crnoj Gori.

“Pored navedenog lica u vozilu su se kao saputnici nalazile i dve muške osobe bez ličnih dokumenata. Sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti policijski službenici došli su do sumnje da je O.S.O. imao nameru da ova lica nezakonito preveze preko državne granice. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji je nakon uvida u spise predmeta kvalifikovao krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i po njegovom nalogu O.S.O. je lišen slobode”, dodaju u policiji.

(Kurir.rs/ Adria.tv/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

03:31

ISTEKAO VAM JE PASOŠ NEPOSREDNO PRED PUT? Nije sve izgubljeno, evo kako možete da ga izvadite u MINUT DO 12

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track