UPRAVA POLICIJE CRNE GORE SE OGLASILA O HAPŠENJU KATNIĆA I LAZOVIĆA: "Pretresi njihovih prostorija su u toku"
Foto: EPA/Boris Pejović

UPRAVA POLICIJE CRNE GORE SE OGLASILA O HAPŠENJU KATNIĆA I LAZOVIĆA: "Pretresi njihovih prostorija su u toku"

Crna Gora -

Uprava policije oglasila se saopštenjem o hapšenju bivšeg GST-a Milivoja Katnić i bivšeg pomoćnika direktora policije Zorana Lazovića.

Navodi da su jutros, po nalogu i u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, lišili slobode M.K. i Z.L. koji se sumnjiče da su počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

"Naime, predmet radnog naziva “Alfa” je rezultat višemesečnog rada, međunarodne saradnje i koordinacije Specijalnog državnog tužilaštva sa nekoliko organizacionih jedinica Uprave policije, a posebno Specijalnim policijskim odeljenjem. Lice M.K. je bivši glavni specijalni tužilac, dok je Z.L. bivši pomoćnik direktora Uprave policije“, kazali su iz policije.

Dodaju da je današnja realizacija pomenutog predmeta samo nastavak ranije započetih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i predstavlja kontinuitet aktivnosti u sveobuhvatnom reformskom procesu.

U toku su pretresi prostorija koje ova lica koriste, na nekoliko lokacija u Crnoj Gori. Tokom današnjeg dana biće privedeni postupajućem specijalnom državnom tužiocu.

(Kurir.rs/Borba/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track