KATNIĆ ŠTRAJKUJE GLAĐU: UIKS poslao obaveštenje Višem sudu o odluci bivšeg specijalnog tužioca
Foto: Vijesti.me/Savo Prelević

određen mu pritvor od 30 dana

KATNIĆ ŠTRAJKUJE GLAĐU: UIKS poslao obaveštenje Višem sudu o odluci bivšeg specijalnog tužioca

Crna Gora -

Predsedniku Višeg suda Borisu Saviću iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija dostavljena je izjava pritvorenog Milivoja Katnića o stupanju u štrajk glađu, saopšteno je Portalu RTCG iz Višeg suda. Kako su naveli, informacije o zdravstvenom stanju ne mogu davati.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nisu juče konkretno odgovorili na pitanja Portala da li pritvoreni bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić štrajkuje glađu, već su ih uputili na sud u Podgorici, ističući da jedino on može saopštavati zvanične informacije o tome.

Odlukom sudije za istragu Višeg suda, Katniću je određen pritvor do 30 dana.

Katnić i bivši policijski funkcioner Zoran Lazović uhapšeni su ove sedmice, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Lazović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije

Obojici je nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) prvo bilo određeno zadržavanje do 72 sata. Kasnije im je određen pritvor do 30 dana.

Lazović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična dela zloupotrebe službenog položaja.

Prvo delo se odnosi na ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću 28. decembra 2020. godine, a drugo na zaštitu jednog od čelnih ljudi “kavačkog klana” Duška Roganovića.

Milivoje Katnić, bivši specijalni tužilac sumnjiči se da je, kao pripadnik kriminalne organizacije, zajedno sa osumnjičenim Lazovićem, obmanjivao javnost oko skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću kao i da je, postupajući po Lazovićevom naređenju predmet vezan za Duška Roganovića dao u rad pripadniku kriminalne organizacije okrivljenom Saši Čađenoviću, bivšem specijalnom tužiocu.

(Kurir.rs/ Adria.tv/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:55

BELIVUK SUMNJA DA HRVATIN SARAĐUJE SA TUŽIOCEM OD STARTA! Napetost u sudnici, Radulović: Bilo je zabranjeno da se observiraju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja