KRIVOKAPIĆ TVRDI: Ljubo Milović bio zadužen za nadzor Belivuka i Miljkovića
Foto: EPA / VAIOS CHASIALIS

KRIVOKAPIĆ TVRDI: Ljubo Milović bio zadužen za nadzor Belivuka i Miljkovića

Crna Gora -

Odbegli policajac Ljubo Milović bio je zadužen za nadzor Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, tokom njihovog boravka u Crnoj Gori, kazao je u emisiji “Referat” na Gradskoj RTV bivši premijer Zdravko Krivokapić.

Bivši pomoćnik direktora policije, Enes Baković, prema rečima Krivokapića, bio je jedan od ključnih ljudi koji su dali nalog da Belivuk i Miljković uđu u našu zemlju. Krivokakić tvrdi i da je informacije Europola od njega, gotovo pola godine, krio Dritan Abazović.

Još 17. januara 2021. godine bivši premijer Zdravko Krivokapić, kako sam ističe, imao je saznanje da su Veljko Belivuk i Marko Miljković doputovali u Crnu Goru kako bi prisustvovali proslavi koju je organizovao Radoje Zvicer, te da im je bila obezbeđena zaštita. Informaciju je, dodaje, dobio od savetnika za bezbednost Aleksandra Novovića, te je nakon dva dana sazvao sastanak sa tadašnjim vršiocima dužinosti direktora Uprave policije Veskom Damjanovićem i ANB-a Dejanom Vukšićem.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Nenad Kostić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

- Za nadzor njihov je zadužen, zamislite ko, Ljubo Milović. Ja nisam znao u tom trenutku ko je taj čovek. On je bio policijski službenik i dobio sam informaciju da je bio zadužen za nadzor tih osoba tokom njihovog boravka - istakao je Krivokapić.

Krivokapić je kazao da mu je tu informaciju dao Vesko Damjanović.

Shodno saznanjima do kojih je kasnije došao, Krivokapić kaže da je Srbija demantovala da je na bilo koji način bila umešana u dolazak Belivuka i Miljkovića.

Tada je saopšteno da je Enes Baković bio jedan od tih ključnih ljudi, koji su dali usmeni nalog službeniku da to odradi. Međutim, ne može usmeno naređenje da bude mera koja prevazilazi zakonski deo i proceduru koja je definisana”, kazao je Krivokapić.

Iako, prema nekim navodima, prve informacije od EUROPOL-a, koje se tiču odnosa Ljuba Milovića, Radoja Zvicera i nekih funkcionera policije, u Crnu Goru stižu u junu, Krivokapić je o njima, kaže, bio obavešten tek u oktobru 2021. Te informacije je od njega, dodaje, krio tadašnji potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

Kurir.rs/CDM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track