ZAUSTAVIMO IZDAJU! PROTEST U PODGORICI: Trobojke ispred zgrade Vlade zbog najave da će CG podržati rezoluciju o Srebrenici
Foto: X/@vraznatovic

ZAUSTAVIMO IZDAJU! PROTEST U PODGORICI: Trobojke ispred zgrade Vlade zbog najave da će CG podržati rezoluciju o Srebrenici

Crna Gora -

Ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici večeras u 19 časova održava se protest "Zaustavimo izdaju" zbog najave da će Crna Gora podržati Rezoluciju o Srebrenici.

Građani su se okupili na uglu Karađorđeve ulice i bulevara Stanka Dragojevića.

Okupljeni nose srpske zastave, kao i zastavu Kraljevine Crne Gore, i skandiraju "izdaja, izdaja".

Veliki broj policajaca sa opremom za razbijanje protesta nalazi se u dvorištu između zgrade Vlade Crne Gore i zgrade Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Organizatori skupa su: Srpski kulturni centar "Patrijarh Varnava", Srpski kulturni klub "Sveti Sava", Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, NVO "Herceg" – Pljevlja, NVO "Srpska nit", NVO "Božuri", NVO "Stupovi", NVO "Miholjski zbor", NVO "Serdar" i Noćni vukovi.

"Pozivamo sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa nama čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da nam se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici 22. maja od 19 časova, kako bismo poslali poruku onima koje smo tada podržali nadajuću se pravdi i za srpski narod", naveli su ranije u izjavi za portal IN4S organizatori protesta.

Oni su poručili da "podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način je pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trodecenijske borbe".

"Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu", rekli su organizatori skupa.

Bonus video:

00:08

Veliki narodni protest Srba u Severnoj Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track