HAPŠENJE U CRNOJ GORI: Policija privela državljanina Izraela, za njim raspisana INTERPOLOVA POTERNICA
Foto: Profimedia

zatvor

HAPŠENJE U CRNOJ GORI: Policija privela državljanina Izraela, za njim raspisana INTERPOLOVA POTERNICA

Crna Gora -

Izraelac L.A. (28) za kojim je raspisana međunarodna poternica Interpola, pre dva dana uhapšen je u Herceg Novom, saopštila je Uprava policije.

On je osumnjičen da je izvršio tri krivična dela krađa na organizovan način i dva krivična dela prevara na organizovan način.

“Službenici Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL-EUROPOL-SIRENE, uhapsili su osobu za kojom je raspisana međunarodna poternica Interpola. Naime, službenici policije su 16. juna u Herceg Novom, uhapsili L.A. (28), državljanina Izraela po međunarodnoj poternici koju je raspisao NCB Interpol Moskva, Rusija, u cilju obezbeđivanja njegovog prisustva pred nadležnim organima u krivičnim postupcima koji se vode zbog postojanja sumnje da je izvršio ukupno tri krivična dela: krađa na organizovan način i dva krivična dela prevara na organizovan način”, navedeno je u saopštenju Uprave policije (UP).

Iz policije su kazali da L.A. je određen ekstradicioni pritvor po nalogu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

Takođe, dodaje se da u Sloveniji je 16. juna uhapšena R.H.(32), za kojom je raspisana međunarodna poternica NCB Interpol-a Podgorica, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru, radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je izvršila krivično delo teška krađa.

“Imenovanoj je od strane nadležnih pravosudnih organa Slovenije određen ekstradicioni pritvor”, naveli su iz UP.

(Kurir.rs/ Adria.tv/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

00:45

U akciji UKP MUP-a Srbije uz podršku INTERPOL-a, EVROPOL-a i SELEC-a uhapšene dve osobe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track