EKSPRESAN OTKAZ VOZAČU: Izbacio devojčicu iz autobusa usred noći

Skandal

EKSPRESAN OTKAZ VOZAČU: Izbacio devojčicu iz autobusa usred noći

Hrvatska -
Zanimljivo je da niko od putnika nije reagovao na ovu situaciju i pokušao da pomogne devojčici u nevolji

Devojčicu Janu Kic (12) prošlog utorka oko 22 sata vozač "Croatia busa" izbacio je iz autobusa na magistrali između Rogoznice i Šibenika jer nije imala ispravnu kartu. Devojčica je u Rogoznici krenula za Zagreb, na stanicu ju je otpratila tetka, a roditelji je trebalo da je dočekaju na zagrebačkoj autobuskoj stanici. Imala je povratnu kartu drugog prevoznika "Čazmatransa" i majci je preko telefona radnica "Croatia busa" čak dva puta potvrdila da neće biti problema i napravila joj je rezervaciju.

Ipak, vozač je bio nemilosrdan i hteo je da je izbaci iz vozila. Nije mogla da kupi novu kartu jer je umesto 158 kuna imala samo 50. Zanimljivo je da niko od putnika nije reagovao ni najmanje, niko nije ponudio ni novac. Iako je majka preko telefona uveravala vozača da će mu dati naovac za kartu kada stignu u Zagreb, neumoljivi šofer ju je ipak izbacio.

"Kćerka me nazvala nakon nekoliko minuta plačući i nije mi uopšte znala reći gde se nalazi jer je izašla na mestu bez ikakvih oznaka negde na magistrali. U blizini nije bilo nikoga niti je mogla preći put. Shvatam, kriva sam što sam je poslala sa tom kartom, ali sam dispečerki više puta to napomenula”, izjavila je zgrožena majka.

Vozač je dobio otkaz.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track