LOPOVI NA LETOVANJU: Slovaci u Zadru opljačkali 16 automobila bez provale, evo i kako!
Foto: Profimedia

Postavili im sačekušu

LOPOVI NA LETOVANJU: Slovaci u Zadru opljačkali 16 automobila bez provale, evo i kako!

Hrvatska -
Svu ukradenu robu pljačkaši su čuvali u jednom iznajmljenom stanu u Zadru, a dokumente su bacali u jedan isti šaht

ZADAR - Zadarska policija uhapsila jue dvojicu Slovaka (39,48) zbog 16 pljački automobila na parkiralištima trgovačkih centara u Zadru i okolini.

Oni su upotrebom specijalnog uređaja za blokiranje frekvencije ključa za daljinsko zaključavanje automobila, provaljivali u automobile više stranih i domaćih državljana. Vlasnici automobila mislili su da su pritiskom na ključ zaključali automobile ali su Slovaci zbog toga ukrali desetine hiljada kuna, bankarske kartice, mobilne telefone, laptopove i druge vredne predmete.

Svu ukradenu robu oni su čuvali u jednom iznajmljenom stanu u Zadru. Dokumente su bacali u jedan isti šaht u Murvici kod Zadra. Zadarskoj policiji bile su čudne prijave da je do pljački iz automobila došlo bez provale, pa su posle pregleda snimaka nadzornih kamera u šoping centarima postavili sačekušu. Posle dojave da Slovaci "operišu" kod Bauhausa policija ih je uhapsila na delu.

Tokom kriminalističkog istraživanja deo ukradenih predmeta je pronađen i biće vraćen vlasnicima. Slovaci su uz kaznenu prijavu zbog teških krađa i krađa privedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru, ali su obaveštene i druge policijske uprave budući da se sumnja da su Slovaci pljačkali i u drugim županijama.

(Večernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track