OSTOJIĆEVO NESPRETNO OPRAVDANJE: Granicu smo otvorili jer je Srbija ispunila naše uslove
Foto: Profimedia

Smejurija

OSTOJIĆEVO NESPRETNO OPRAVDANJE: Granicu smo otvorili jer je Srbija ispunila naše uslove

Hrvatska -
Hrvatski ministar policije tvrdi da su odblokirali granicu jer je Srbija ispunila njihov zahtev da se osposobi prelaz Horgoš, iako je on otvoren već pet dana

U pokušaju da hrvatskoj javnosti otvaranje granica prema Srbiji predstavi kao pobedu Milanovićeve vlade, hrvatski ministar policije Ranko Ostojić je danas za Hrvatsku radio televiziju izjavio da je, ustvari, Srbija ispunila zahtev Vlade Hrvatske da se osposobi prelaz na Horgošu.

- Granica je otvorena jer je ispoštovano ono što smo tražili, otvorena je ruta prema Horgošu. Ako se nastavi takav tempo, tj. ako se otvore i drugi putevi prema EU, mi nećemo potezati nikakve nove korake. Preko Horgoša prešlo je oko trista ljudi - rekao je Ostojić.

Međutim, tranzit saobraćaj na Horgošu odvija se nesmetano već pet dana otkako su ga u prisustvu medija odblokirali ministri unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske, a to su preneli i hrvatski mediji.

Tako ostaje nejasno, zbog čega hrvatski premijer nije odblokirao granice ka Srbiji ranije, ako je to bio jedini problem. Inače, Ostojić je bio vidno iznerviran tokom ove izjave, pa hrvatskim novinarima nije želeo da odgovori direktno na neka "škakljiva pitanja".

(R.Ž.M/HRT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track