HOROR U ZAGREBU: Kolima ubio devojčicu pa pobegao, uhapšen pošto se vratio po otpalu tablicu!
Foto: Profimedia

Tragedija

HOROR U ZAGREBU: Kolima ubio devojčicu pa pobegao, uhapšen pošto se vratio po otpalu tablicu!

Hrvatska -
Od siline udarca koji je odbacio 14-godišnjakinju nekoliko metara dalje, na njegovom "pežou" ispala je registarska tablica

ZAGREB - U stravičnom naletu automobila sinoć u 21.55 u zagrebačkoj Branimirovoj ulici život je izgubila 14-godišnja devojčica. Nju je pod uticajem alkohola svojim "pežoom" 206 ubio 22-godišnji Dino P.

"Da je barem stao, pokušao da pomogne ili zatraži da se zove pomoć, policija! Ništa od toga! Taj dečko nije imao u glavi ništa osim kako da pobegne i zamete trag! Mislim da je na mestu nesreće bila i sestra nastradale devojčice", pričaju svedoci saobraćajne nesreće koji su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć.

Ono što je dodatno zaprepastilo očevice bilo je da se 22-godišnji vozač besramno vratio nazad nakon naleta na devojčicu. Ali ne zato jer mu je proradila savest već da sakrije tragove. Naime, od siline udarca koji je odbacio 14-godišnjakinju nekoliko metara dalje, na njegovom "pežou" ispala je registarska tablica.

Dok je bežao, video je to u retrovizoru pa se odmah vratio nazad da pokupi tablicu i zatim pobegao. Ipak, svedoci tragedije pomogli su policiji da se 22-godišnjaku stave lisice na ruke. Izmereno mu je 0,9 promila alkohola u krvi.

"Bio je i te kako svestan onoga što je učinio", kažu svedoci nesreće koji nisu mogli da prestanu da plaču gledajući s grčem beživotno telo maloletnice.

Nepuna četiri sata saobraćaj Branimirovom ulicom bio je obustavljen. Nakon što se bude otreznio, protiv mladića biće podnete krivične prijave za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnom posledicom, za beg s mesta nesreće i nepružanje pomoći, kao i za vožnju pod uticajem alkohola.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja