MINISTAR ZDRAVLJA NA STUBU SRAMA: Izabran za šampiona seksizma u Hrvatskoj
Foto: Beta/Damir Senčar

Sramota

MINISTAR ZDRAVLJA NA STUBU SRAMA: Izabran za šampiona seksizma u Hrvatskoj

Hrvatska -
Rečenica zbog koje je ministar proglašen za najvećeg seksistu glasi: "Volimo kada su sestre u pripijenom"

ZAGREB - Petu godinu zaredom, u organizaciji Centra za edukaciju, savetovanje i istraživanje (CESI), postavljen je u centru Zagreba Stub srama - Izbor najseksističkije izjave političara i političarki u Hrvatskoj, a ove godine za najvećeg seksistu političkog javnog života izabran je aktelni ministar zdravlja Siniša Varga sa izjavom

"Volimo kada su sestre u pripijenom"

Varga se ovom rečenicom „proslavio“ na Svetski dan bolesnika i to tokom dodele zahvalnica najlekarki i najsestri koje dodeljuje Udruženje hrvatskih pacijenata.

Drugo mesto na Stubu srama zauzeo je Dujomir Marasović i to izjavom: "Politika je težak, rudarski posao, žene neće u politiku jer je to teško, jer ne mogu biti kod kuće s decom, jer moraju zapostaviti porodicu". Ovaj zastupnik HDZ-a s ovom rečenicom učestvovao je u raspravi o izveštaju rada Poverenica za ravnopravnost polova iz 2013. godine.

Trećeplasirani seksista je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i to sa izjavom: "Ovo je prva faza uređenja Dolca. To je šminkanje. To je kao kad cura ide da se udaje pa je nije Bog obdario nekom vrednošću, ali hoće da ostavi utisak uredne dame, a ima i takvih. To je samo ona spoljna fasada - namaže se, a baš unutra nije najbolje. Ali prođe, APP.

"Stub srama" pokrenut je 2007. godine s namerom javnog prozivanja političkih stranaka koje ignorišu uravnoteženu zastupljenost od najmanje 40 odsto oba pola na stranačkim listama. Gotovo da nema parlamentarne političke opcije koja se u protekla četiri izborna ciklusa (dva lokalna i dva nacionalna) nije našla na Stubu srama.

(lupiga.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track