BOLESNOJ ĆERKI (13) PUŠTAO PORNIĆE, PA JE SILOVAO: Pretio da će je izbaciti iz kuće ako progovori!

Otac osuđen na 9 godina zatvora

BOLESNOJ ĆERKI (13) PUŠTAO PORNIĆE, PA JE SILOVAO: Pretio da će je izbaciti iz kuće ako progovori!

Hrvatska -
OSIJEK - Muškarac (44) iz Osijeka osuđen je nepravosnažno na devet i po godina zatvora zbog silovanja i seksualnog zlostavljanja 13-godišnje ćerke koja ima smetnje u razvoju.

'Ćuti ili ću ti zabraniti dolazak kući', pretio je otac ćerki koja se zbog zdravstvenog stanja školuje u specijalnoj ustanovi van njihovog mesta stanovanja. Dete je prolazilo pravi pakao u njihovoj porodičnoj kući u koju je dolazila vikendima i praznicima.

Otac je najčešće bio pod uticajem alkohola, a onda bi joj, stoji u optužnici, prvo puštao pornografske filmove i potom je napastovao. Devojčica koja je za njega bila posebno vezana o tome je dugo ćutala jer je strahovala da će joj zabraniti dolaske kući, čime ju je otac plašio. Govorio joj je da o svemu ćuti jer bi joj, ako bi nekom nešto rekla, mogli zabraniti dolaske kući vikendima i praznicima.

Ko zna koliko bi sve to trajalo da se dete u jednom trenutku nije poverilo školskoj drugarici, koja je sve prepričala svojoj majci. Majka je odmah nazvala odgovorne osobe u školi, ispričala im šta je saznala, a iz škole je sve prijavljeno policiji.

Djevojčica je sve detaljno ispričala, pri čemu uopšte nije bila svesna šta joj otac zapravo radi. Otac je, s druge strane, na suđenju tvrdio da mu je ćerka “sklona laganju”, a čak je i pre nego što mu je počelo suđenje ćerkinim vaspitačima pretio jer su poverovali u njenu priču.

Devojčici je poverovalo veće Županijskog suda u Osijeku, koje je oca proglasio krivim, zbog čega je ostao u istražnom zatvoru u kojem je još od proleća. U prvoj fazi Državno tužilaštvo teretilo je i majku za prikrivanje krivičnog dela jer je ćerka u istrazi rekla da je majka sve znala i da je pazila da niko ne sazna šta se u kući događa. Tužilac je, ipak, odustao od terećenja majke.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track