MONSTRUMIMA ODUZELI DECU: Očuh poriče da je silovao ćerku (2) i optužio majku da je tukla devojčice

Užasan zločin u Hrvatskoj

MONSTRUMIMA ODUZELI DECU: Očuh poriče da je silovao ćerku (2) i optužio majku da je tukla devojčice

Hrvatska -
Zlostavljana devojčica (2) iz okoline Bjelovara koju je kako se sumnja silovao njen očuh (25) posle operacije otpuštena je iz bolnice i smeštena u ustanovu za zbrinjavanje dece bez roditeljske zaštite, zajedno sa devetomesečnom sestrom

BJELOVAR - Zlostavljana dvogodišnja devojčica iz okoline Bjelovara koju je kako se sumnja silovao njen očuh (25) posle operacije otpuštena je iz bolnice i smeštena u ustanovu za zbrinjavanje dece bez roditeljske zaštite.

Da podsetimo u majka i očuh su u četvrtak dete doveli u belovarsku bolnicu, sa povredama polnog organa. Tamo ih je dovezao komšija koji je novinarima ispričao kako je majka tvrdila da je dete palo niz stepenice. Međutim očuhu je odmah zbog sumnje da je dete zlostavljano određen jednomesečni pritvor.

On se u istražnom zatvoru brani ćutanjem. Nezvanično se saznaje da je navodno priznao da je udario dete, ali negira bilo kakav seksualni odnos. Izjavio je da ne zna kako je devojčici povređena vagina. Navodno je tada prvi put udario devojčicu i dodao da majka redovno tuče i nju i svoju drugu ćerku, staru devet meseci.

Kristina Novalić, upravnica Centra za socijalnu zaštitu Bjelovar rekla da su reagovali čim su u petak saznali za slučaj, i kada ih je policija upozorila da je u porodici još jedno dete.

"Odmah smo sa policijom otišli i oduzeli devetomesečnu bebu koju smo potom smestili u ustanovu za decu bez roditeljske zaštite, a po otpuštanju iz bolnice i dvogodišnju devojčicu" kaže Novalićeva.

Dodala je i da su lekari pregledali i devetomesečnu bebu i utvrdili da je beba zdrava i da na njoj nema tragova zlostavljanja, a da je dvogodišnja devojčica koja je otpuštena iz bolnice zasad dobro.

Ona je demantovala pojedine medijske napise da je i pre bilo nasilja u spomenutoj porodici ističući kako ni policija ni CZSS nisu do petka imali nikakve prijave o mogućem nasilju unutar te porodice.

"Ako se mi pitamo decu bi trajno oduzeli roditeljima, ali odluku o tome donosi sud. Mi ćemo da uputimo predlog za hitno oduzimanje. Sad sve zavisi od odluke suda, a i istraga je još uvek u toku", rekla je Novalić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track