HRVATSKE VLASTI JOŠ ĆUTE: Linta osudio pretnje i zatražio da Horvatić bude procesuiran
Foto: Dragana Udovičić

Psovao mu majku četničku

HRVATSKE VLASTI JOŠ ĆUTE: Linta osudio pretnje i zatražio da Horvatić bude procesuiran

Hrvatska -
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozorava da je u poslednje tri godine u Hrvatskoj identifikovan veliki broj primjera govora mržnje i širenja nacionalne netrpeljivosti koji, nažalost, nisu sankcionisani

Miodrag Linta najoštrije je danas osudio pretnje koje je lekar Opšte bolnice u Vukovaru Vladimir Horvatić putem Fejsbuka uputio Vojislavu Stanimiroviću i Miodragu Pupovcu i pozvao nadležne organe u Hrvatskoj da reaguju u skladu sa zakonom.

Linta je naveo da tim tekstom Horvatić širi mržnju, strah i netoleranciju, ne samo prema Stanimiroviću, nego i prema srpskoj zajednici u Hrvatskoj.

Lekar Opšte bolnice u Vukovaru Vladimir Horvatić juče je uputio pretnje predsedniku i potpredsedniku SDSS, Vojislavu Stanimiroviću i Miloradu Pupovcu, ističući da ta stranka i njihov podmladak neće odlučivati o Hrvatskoj.

Linta je u saopštenju naveo da je u poslednje tri godine u Hrvatskoj identifikovan veliki broj primjera govora mržnje i širenja nacionalne netrpeljivosti koji, nažalost, nisu sankcionisani.

On je hrvatske političke stranke, pre svih Hrvatsku demokratsku zajednicu, javne ličnosti i novinarska udruženja pozvao da javno osude navedeni tekst Vladimira Horvatića i zatraže da tužilaštvo i sudovi konačno počnu da kažnjavaju pojedince i grupe koji krše međunarodne konvencije, Ustav i zakon.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja