MAKROI ZARADILI MILIONE: U lancu prostitucije sveštenici, fudbaleri, misice, manekenke...
Foto: Reuters 2015

Uspešna akcija hrvatske policije

MAKROI ZARADILI MILIONE: U lancu prostitucije sveštenici, fudbaleri, misice, manekenke...

Hrvatska -
ZAGREB - Policijskom akcijom “Taxi 2” razbijena su tri lanca prostitucije u Zagrebu

Policajci su uhapsili troje podvodača i radnicu jednog oglasnog lista. U jednom od lanaca zarada je bila milionska.Bogatoj zaradi makroa, od kojih je jedan zagrebački taksista, pridonelo je angažovanje raznolike ponude prodavačica ljubavi: jedna od devojaka bila finaliskinja za titulu Kraljice Hrvatske, druga bivša manekenka i kandidatklinja za tron TV emisije “Šoping kraljica”, ali je bilo i kozmetičarki, konobarica, kućnih manikirki...

Njihovi klijenti koji su svakodnevno plaćali svoje užitke okretali bi brojeve iz oglasnika ili tražili seks na preporuku u većini slučajeva ostali su anonimni. Međutim među njima je bio je dan poznati bivši fudbaler iz Dalmacije. Kad bi se dogovarali o pružanju usluge, imali šifre koje je mpolicija saznala tokom istrage.

Stalnog klijenta zvali su “Ante svećenik”. Što se tiče taksista individualca V. P. (57), on je u lancuimao desetak prostitutki. On je nalazio klijente, a zarada se kretala od 150 evra po satu pa naviše.Seksualne usluge nudio je i tdok je taksirao, navodeći putnicima kako “poznaje neke fine devojke koje diskretno pružaju užitke”. Taksisti je išlo više od pola zarade, a prilikom pretresa njegovog stana policajci su pronašli i oduzeli oko 100.000 kuna (oko 13.000 evra) gotovine u raznim valutama.

Prema policijskim računicama, najveću zaradu od troje svodnika imao je 45-godišnji Zagorac V. B., koji je unajmio tri stana u Zagrebu i jedan u Velikoj Gorici. Za njega se prostituisalo osam devojaka, među kojima i bivša manekenka te nesuđena shopping kraljica. Osim njih u svoj biznis uključio je i radnicu oglasnika N. P. koja mu je pomagala u oglašavanju i dobivala simbolični deo kolača od zarade. U Zagorčevu slučaju klijenti su uglavnom “stizali” preko oglasa. Radilo se svakodnevno, a najmanja dnevna zarada po stanu bila je 1500 kuna (200 evra). Od ukupne zarade njemu je išla polovina.

Treći lanac prostitucije iznenadio je i policiju. Uhapšena je podvodačica D. Š.(18), koja je tek pre nekoliko meseci postala punoletna. Ona je međutim odranije poznata po odavanju prostituciji, a u biznis je uvela i svoje prijateljice. Pronalazila im je klijentelu i to isključivo na preporuku. Usluge je zajedno s prijateljicama pružala po hotelima i nekoliko stanova. Gotovo dve trećine zarade stavljala je sebi u džep.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track