NAJLEPŠE IZNENAĐENJE ZA BOŽIĆ: Baka Jela videla sina posle 60 godina
Foto: Facebook/Daniel Pavlić

Porodica uskoro na okupu

NAJLEPŠE IZNENAĐENJE ZA BOŽIĆ: Baka Jela videla sina posle 60 godina

Hrvatska -
Jela Šolić (92) iz Hrvatske Kostajnice ovaj će Božić zasigurno pamtiti kao jedan od najljepših.

Na Badni dan je prvi put, posle 60 godina, ugledala svog sina Danka i to preko Skajpa. Jela je poslednji put videla sina kada je imao šest godina. Naime, 50-ih godina njin muž je, iz političkog razloga, napustio Jugoslaviju i sa sinom otišao u Kanadu.

"Njoj je bilo jako teško. Kaže da su napustili zemlju, a da nju niko ništa nije pita, nije imala načina da zaustavi svog muža. Njen drugi sin, moj otac, ostao je", kazao je unuk bake Jele Daniel Pavlić.

Godine su prolazile, a dve razdvojene porodice izgubile su svaki kontakt. Iako su Pavlići znali da je Danko u Kanadi, nisu znali gde tačno živi. Preokret se dogodio kada su na Fejsbuku otkrili grupu "So you know you’re a Pavlic" te preko nje pronašli Dankovu kćerku.

Imao je tek 6 godina kada ga je otac odveo u Kanadu i razdvojio od majke. Prošlo je 60 godina i poželio je da je vidi...

Posted by Daniel Pavlić on четвртак 24. децембар 2015.

"Otkrio sam da se Danko oženio i da sa suprugom i kćerkom živi u Vankuveru. Kontaktirao sam njegovu kćerku", objasnio je Daniel.

Danko je bio jako uzbuđen i želeo je da vidi majku, makar i preko Skajpa. I tako se sve dogodilo. Danko planira u junu iduće godine da dođe u Hrvatsku i napokon uživo vidi majku Jelu, koja će tada proslaviti 93. rođendan.

(24sata.hr/Foto: Facebook/Daniel Pavlić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja