(VIDEO) KARAMARKO ZAPRETIO: Ako Crnoja bude smenjen, veterani će zaratiti
Foto: Youtube/Printscreen

Još nema smene

(VIDEO) KARAMARKO ZAPRETIO: Ako Crnoja bude smenjen, veterani će zaratiti

Hrvatska -
Ministar veterana Mijo Crnoja nije smenjen nakon dvanaestočasovnih razgovora premijera Tihomira Oreškovića sa saradnicima, a mediji javjaju da je zamenik premijera i vođa HDZ Tomislav Karamarko upozorio da će "veterani pokrenuti rat", ako Crnoja bude smenjen.

Mijo Crnoja je u žižu interesovanja hrvatske javnosti dospeo najavom da će tražiti izradu registara "izdajnika i agresora", a zatim je o njemu u medijima isplivalo više afera: da je prijavio lažnu adresu nekakve straćare da bi izbegao plaćanje poreza, da je robijao zbog fizičkog nasilja, da je napao jednog vozača autobusa i da godinama maltretira jednu udovicu, čijeg su muža ubili kriminalci.

Opozicija je juče u Saboru dala premijeru Oreškoviću 24 sata da smeni Crnoju, a odluka o tome, kako nezvanično saznaje portal Index.hr biće doneta posle prve sednice nove hrvatske vlade. O sudbini Crnoje u Banskim dvorima se razgovaralo do kasno noćas, pošto je novinarima rečeno da odluka nije doneta, a Index. hr je objavio da će razgovori o ministrovih gresima biti nastavljeni i danas.

Navodi se i da će vlada danas nastaviti da proverava sve papire u vezi sa aferama koje se dovode u vezu sa Crnojom, a da on toj sednici neće prisustvovati. Konsultovani su, kako se navodi, i vladini pravnici, a pozvani su u pomoć i spoljni eksperti koji će sačiti izveštaj o celom slučaju.

Index piše i da je zamenik premijera i lider HDZ Tomislav Karamarko zapretio premijeru Oreškoviću i drugom zameniku premijera Boži Petrovu da će veterani pokrenuti rat ako smene Crnoju.

"Ako to zatraži premijer Orešković, ako sam počinio sve što mi se stavlja na teret, spreman sam da odstupim za boljitak građana i ostanak Vlade. Stavljam se na raspolaganje predsedniku Vlade i stranke", rekao je sinoć Crnoja za Večernji list.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja