(FOTO) NEUHVATLJIVA TROJKA: Cela Hrvatska lovi poludele krave!
Foto: Printscreen 24sata.hr

Mole i Kolindu da im pomogne

(FOTO) NEUHVATLJIVA TROJKA: Cela Hrvatska lovi poludele krave!

Hrvatska -
ZGRADIŠĆE - Zbog odbeglih junica načelnik Gračišće pisao je predsednici, premijeru i ministrima da im pomognu da ih ulove jer im to do sada nije pošlo za rukom ni uz pomoć vatrogasaca, lovaca i pasa

Predsednici Republike Kolindi Grabar Kitarović, novom premijeru Tihomiru Oreškoviću i na još sedamnaest adresa institucija i novinarskih kuća poslao je gračaški načelnik Ivan Mijandrušić poziv u pomoć tražeći da mu pomognu u da uhvate tri odbegle krave i maknu ih iz lovišta" na području općine Gračišće.

"Ne znam kako da ih uhvatimo. U begu su od aprila prošle godine i od tada meštanima okolnih sela prave štetu u vinogradima, poljima, usevima... Najviše bih voleo da ih neko eliminiše i da više ne znam za njih. Neka uzmu meso i pojedu ga", očajan je Romano Pužar.

- Prethodni vlasnik mi je rekao da su malo plašljive. Stalno ih viđamo, ali niko im ne može blizu. Puno puta smo već pokušali da ih uhvatimo, ali su divlje i odmah pobegnu dalje. Jednom prilikom smo ih nas dvadesetak opkolili, na svakih deset metara bio je čovek. I tada su nas prevarile. U potragu je bilo uključeno i Dobrovoljno vatrogasno društvo, lokalni lovci, ali ništa - očajan je Pužari koji stalno prima pritužbe okolnih meštana da su krave pojele salatu, pšenicu, i čak 700 kg grožđa u jednom vinogradu. U “hajku” su bili uključeni i hrvatski ovčari.

- Našli smo ih u jednoj vali i mislili smo da dalje ne mogu zbog gustog trnja. Poslali smo pse unutra, a one su pobegle na drugu stranu, i trčale oko tri kilometra do susednog sela Batluga - priča Romano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track