PREMLATILI JE U ŠKOLI: Splitski osnovci nogama i rukama tukli nastavnicu istorije!
Foto: Profimedia

HRVATSKA ŠOKIRANA

PREMLATILI JE U ŠKOLI: Splitski osnovci nogama i rukama tukli nastavnicu istorije!

Hrvatska -
SPLIT - U splitskoj osnovnoj školi "Dobri" učenca i učenik 7. razreda izudarali su nastavnicu istorije

Tuča je izbila u školskom hodniku gde je nastavnica napadnuta i brutalno pretučena. Nju su ova dva đaka udarala i rukama i nogama. Nastavnica je prbačena u bolnicu gde su joj konstatovane lakše povrede.

Ovo dvoje sedmaka navodno je od ranije već poznato po problematičnom ponašanju. Zbog svega u školi je intervenisala policija. Oni su potvrdili da je došlo do tučnjave, ali nisu želeli da otkriju detalje jer su akteri maloletnici.

Učenici sedmog razreda koji su bili svedoci napada tokom jutra u potpunom su šoku od sveg što se dogodilo. ONi su pozvani da u pratnji roditelja dođu u policijsku stanicu kako bi dali izjave i rasvetlili okolnosti tuče.

- Šokirana sam kao i svi roditelji, a i naša deca. Svi smo izvan sebe. Inače je razred vrlo miran. Očigledno da nastavnica nije više mogla da trpi jer je, koliko znam, ova učenica i ranije bila problematična. Ko god u je kriv treba da snosi posledice i naasilje treba da bude sankcionisano. - rekla je jedna majka čije dete ide u sedmi razred.

Direktorka Mirjana Dodig nije želela da daje izjave dok se ne obave sve procedure koje su obavezne za ovakve krizne situacije. Zbog incidenta će se sastati školsko Veće za bezbednost, a kako je rekla obavestiće i Centar za socijalnu zaštitu.

- Napadnuta nastavnica ima neke povrede koliko znam - kratko nam je rekla Dodigova

- Deci stalno nudimo nasilne heroje i pokazujemo da je nasilje nešto dopušteno i popularno - kaže direktorka Poliklinike za zaštitu dece Grada Zagreba, prof. Gordana Buljan Flander.

(24.sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track