(FOTO) KOPITA U VIS: Hrvatska policija sat vremena privodila dva magarca!
Foto: Printscreen 24sata.hr/Željko Hladika

Bilo je ludo u Ludbregu

(FOTO) KOPITA U VIS: Hrvatska policija sat vremena privodila dva magarca!

Hrvatska -
VARAŽDIN - Korak napred, natrag dva, i tako gotovo sat vremena policajci iz Ludbrega vraćali odbegle magarce njihovom vlasniku

- Gledala sam televizor kada mi je unuka rekla da su neke životinje u dvorištu. Kad sam pogledala, videla sam dva magarca", priča Ankica Bobetić (73) iz Poljanca kraj Ludbrega.

U nedjelju oko 20 sati dva magarca su pobegla iz dvorišta Alena Dožaića. Trčali su nekoliko stotina metara po Podravskoj magistrali. Preplašeni svetlima automobila pobegli su u Ankicino dvorište, a posle toga stajali na raskrsnici nasred puta. Stvorila se velika kolona, a neko od vozača je pozvao policiju. U akciju spašavanja krenula je patrola iz Ludbrega.

- Brzo smo pronašli magarce. Išli su magistralom i bili jako uplašeni, ali smo im lako prišli. Automobili su stali, a mi smo magarce odvukli uz ogradu. Kolega i ja držali smo ih za uzde - ispričala nam je policajka Dunja Njegovec (29). Ali magarci ko magarci nisu hteli da krenu ka kući.

Magarci šetali magistralom...  Foto Printscreen 24sata.hr/Željko Hladika
Magarci šetali magistralom... Foto Printscreen 24sata.hr/Željko Hladika

- Policajka i ja smo ih terali po biciklističkoj stazi, a policajac Saša Gizdavec(36) je pored nas vozio automobilu s upaljenom rotacijom. Neko vreme su išli prema kući, a onda su se vratili nazad – opisuje Ankica.

Krenuli su da traže vlasnika. Lupali su mu po vratima i zvali ga, ali on se nije javljao. Baš kad su odustali i krenuli natrag prema magarcima da ih nekako poterali prema kući, pojavio se vlasnik. U rukama je nosio konopac kojim je privezao životinje. Magarcima se još nije išlo kući pa su policajci morali da ih vuku.

- Bilo je to tri koraka naprijed, dva nazad. Ali bitno je da su sada na sigurnom - smeje se policajka. Kaže da su bili mokri do kože koliko su se namučili s tvrdoglavim životinjama koje su pobegle iz dvorišta kada je vetar otvorio ogradu. Baka Ankica dodaje kako je to natezanje trajalo gotovo sat vremena. Komšije su sretne što je životinjska avantura zavšila bez nastradalih. - Da je bila noć, i da je neko naleteo na njih, bio bi mrtav – kaže baka Ankica.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track