(VIDEO) OVAKO HRVATI REKLAMIRAJU SVOJU ZEMLJU: Hrvatska je gubljenje vremena!
Foto: Printscreen Facebook

Nalupetali se na engleskom

(VIDEO) OVAKO HRVATI REKLAMIRAJU SVOJU ZEMLJU: Hrvatska je gubljenje vremena!

Hrvatska -
ZAGREB - HTZ mami turiste nespretnim porukama na engleskom jeziku, ali je poslednja zvučala kao antireklama

Hrvatska turistička organizacija vredno radi na promociji zemlje, redovno objavljujući promo statuse na društvenim mrežama o lepotama Hrvatske.

Poslednja objava više je bila antireklama, jer je na engeskom napisano da je “Hrvatska gubljenje vremena”. Reč je o seriji videoklipova koji su dostupni na njihovom službenom Jutjub kanalu, a sporna rečenica vezana za nacionalne parkove pojavljuje se u 11. sekundi videa. Pregledom celog videa i ostalih videa iz kampanje vidljivo je da je reč o konstrukcijama koje za cilj imaju privlačenje pažnje - pojašnjavaju u HTZ-u.

Before you visit Croatia you should know…Croatia will waste your timeDeciding which of the 8 National parks is your favorite!#CroatiaFullOfNature

Posted by Croatia Full of life on понедељак 15. фебруар 2016.

Iako se hvale da su prikupili hiljade lajkova ipak je ovaj slogan nespretno sročen. Profesorka engleskog jezika iz škole Nova Vrašavska kaže da je "trebalo napisati nešto kao ‘Croatia won’t allow you to waste your time’, ‘You won’t waste your time in Croatia’ (u Hrvatskoj nećete gubiti svoje vreme)". Ona dodaje da se ponekad namerno izmene fraze koje se ne mogu doslovce prevesti na hrvatski što je moguće i u ovom slučaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track