HRVATSKA U ŠOKU: Orešković ukida Ministarstvo branitelja?!

Još nema dogovora

HRVATSKA U ŠOKU: Orešković ukida Ministarstvo branitelja?!

Hrvatska -
ZAGREB - Tri nedelje od smene ministra branitelja Mija Crnoja ta pozicija je i dalje upražnjena, a unutar vladajuće koalicije razmišlja se o ukidanju tog resora i prebacivanja nadležnosti u Ministarstvo odbrane.

Nezvanično, plan vlade je da danas popuni barem 80 odsto upražnjenih pozicija u ministarstvima.

Dok se traga za novim ministrom branitelja, navodno se više stranaka zalaže za ukidanje resornog ministarstva i njegovo prebacivanje u Ministarstvo odbrane.

Nakon što je otkriveno da novoimenovani ministar branitelja Mijo Crnoja godinama vara državu tako što je živeo na jednoj, a bio prijavljen na drugoj adresi, premijer Tihomir Orešković najavio je kako će novi ministar branitelja biti imenovan ubrzo, budući da je za njega to "prevažan resor".

Karamarko veruje kako će imenovanje zamenika i pomoćnika biti brzo rešeno.

"Znam da sada možda malo već predugo traje, ali imali smo dosta razgovora i, ako Bog da, to ćemo brzo rešiti. Jako brzo kroz dan ili dva. Ja sam razgovarao s dosta ljudi. Mi smo juče i danas dogovarali paket imena zamenike i pomoćnike i verujem da će to kolege dovršiti i da ćemo sutra imati jedan dobar dio zamenika i pomoćnika", rekao je prvi potpredsednik Vlade Tomislav Karamarko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track