OČAJNA MAJKA IZ VARAŽDINA: Moju ćerku zlostavljaju u školi, napisala je oproštajno pismo
Foto: Shutterstock

Nemoćna

OČAJNA MAJKA IZ VARAŽDINA: Moju ćerku zlostavljaju u školi, napisala je oproštajno pismo

Hrvatska -
Iako je Druga osnovna škola Varaždin prva hrvatska škola kojoj je UNICEF dodelio plaketu "Stop nasilju među decom", jedna devojčica 7. razreda već godinama, prema rečima njene majke, trpi nasilje i zlostavljanje dvojice vršnjaka.

"Moja ćerka je vrlo osetljiva i hipersenzibilna i zbog zlostavljanja svaki dan kada dođe iz škole mi se žali i plače. Zlostavljaju je u razredu rečima, glupa si, smrdiš, ti ništa ne znaš . Smeju joj se za vreme fizičkog, vređaju je i na školskim odmorima, na društvenim mrežama pa i dok odgovara za ocenu. Vređanja se događaju i dok je razredna na nastavi. Sve je kulminiralo kada je nedavno napisala oproštajno pismo, koje sam pronašla, a u kojem je pisalo da će ona goreti u paklu i da će tada oni biti srećni. Tada se i sama povredila skalpelom i odlučila sam s time da izađem u javnost", kaže majka zlostavljane devojčice, napominjući da je sve slučajeve zlostavljanja prijavljivala školi, ali problem se nastavljao.

Preko razredne je htela da dođe i u kontakt s roditeljima dva učenika koji maltretiraju njeno dete kako bi ih upozorila da sami utiču na svoje sinove da prestanu s takvim ponašanjem. Razredna joj u tome nije pomogla.Direktoru je, kaže, poslala pregršt mejlova upozorivši ga na probleme svoje ćerke s dvojicom vršnjaka, ali ni na jedan joj nije odgovorio.

Devojčica posle samoranjavanja skalpelom posećuje školskog psihologa i pedagoga koji su joj preporučivali da vređanje ignorie. Majka planira da je odvede i kod privatnog psihologa iako će morati da ga plati, kako bi što pre pomogla detetu, budući da se preko zdravstvenog osiguranja takve terapije dugo čekaju. Nezadovoljna je rešavanjem tog problema u školi, jer uprkos njenom stalnom reagovanju, ništa nije preduzeto .Kada je sve izašlo u javnost, majka kaže da je već nekoliko dana mir u školi.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track