VAPAJ OČAJNOG OCA KOME JE NESTAO SIN: Ne mogu da živim bez mog Ivana (18)!
Foto: Printscreen 24sata.hr

nema ga od 2. aprila

VAPAJ OČAJNOG OCA KOME JE NESTAO SIN: Ne mogu da živim bez mog Ivana (18)!

Hrvatska -

ZAGREB - Ivan Blajić (18) nestao je u nedelju iz stana u Zagrebu, gde je živeo sa ocem i od tada mu se gubi svaki trag

"Bez njega ja ne mogu da živim. Želim da se javi ili odmah dođe kući tati, gde mu je i mesto, rekao je potreseni Ivan Blajić (75)", otac nestalog Ivana (18).Zadnji put ga je video u subotu, 2. aprila, u poslepodnevnim satima. U nedelju ujutro otac je ustao ranije kako bi mu kupio nešto za doručak. Ivan nije bio u sobi.

"Nije se vraćao pa sam pozvao policiju. Otišao je bez ičega. Nema nikakvu torbu ni stvari", kazao je Ivanov otac sa suzama u očima. Jedva je uspevao da govoriti o nestanku sina. Sedi na krevetu i gleda u prazno.Policiji je dao Ivanovu fotografiju iz 2012. godine. Novije nema jer se Ivan nije voleo da se fotografiše. Otac ne zna šta je moglo da ga natera na beg. Veruje da mu je “puna kapa” svega. Naime, Ivan je prošle godine ostao bez majke.

Preminula je posle duge i teške bolesti. Bolovala je gotovo 25 godina. Istražitelji su pretražili Ivanovu sobu za bilo kakvim tragovima koji bi mogli da ukažu gde se sklonio. Iz sobe su uzeli njegov kompjuter kako bi pregledali s kim je i kada komunicirao preko društvenih mreža.Prema rečima oca, Ivan je celo vreme provodio na kompjuteru, koji mu je bio prozor u svet. Nije voleo da se druži s vršnjacima, a koliko otac zna, nije imao devojku.

Neutešni otac ne zna gde bi njegov sin mogao da se skloni ili jede jer nema novca. Fotografiju sina nije mogao ni da pogleda. Odmah bi mu zasuzile oči.Stanari zagrebačke Savske ulice znaju ga odmalena i kažu da je uvek bio ćutljiv i povučen.

" On je bio milo dete. Nisu mu dolazili prijatelji. S njim se družila jedna devojka koja živi u blizini", kazali su susedi.Iako se u sredu pojavila informacija da su Ivana videli i da se vratio, ona je ubrzo demantovana. Iz zagrebačke policije rekli su da potraga intenzivno traje. Ivan je visok 180 santimetara. Ima plave oči, kovrčavu smeđu kosu i mršave je građe. Svaki stub, svaki zid i svaki pano u zagrebačkoj Savskoj ulici ima barem jednu Ivanovu fotografiju. Veliku akciju potrage za Ivanom Blajićem (18) pokrenuo je njegov razred 4.B i XI. gimnazije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track