PREDSTAVLJALI SE KAO POLICAJCI: Razbojnici ukrali vozaču iz BiH više od 100.000 evra
Foto: Profimedia

Strašno

PREDSTAVLJALI SE KAO POLICAJCI: Razbojnici ukrali vozaču iz BiH više od 100.000 evra

Hrvatska -

Na ispitivanju u karlovačkom Županijskom državnom sudu su dvojica mladića osumnjičena da su 25. aprila na auto-putu kod Karlovca od 23-godišnjeg vozača ukrali više od 100.000 evra, a jedan od njih se pritom lažno predstavio kao policajac.

Prema policijskom saopštenju uhapšen je 20-godišnji razbojnik i njegov 25-godišnji asistent u tom nedelu, dok se za trećom osobom, koja je tog dana bila s počiniteljem u automobilu, još traga i utvrđuje mu se identitet.

Lažni policajci su tog dana oko 23 sata kod tunela Sveti Marko uz korišćenje svetla za zaustavljanje vozila i vatrenog oružja presreli automobil BiH registracije i opljačkali vozača.

Prema rezultatu kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 20-godišnjak, koji je uhapšen u petak, pre razbojništva je auto-putem vozio iznajmljeni automobil BiH oznaka.

On je kod tunela Sv. Marko zaustavio vozilo, lažno se predstavio kao policajac i uz pretnju vatrenim oružjem od 23-godišnjeg vozača ukrao više od 100.000 evra, ključeve vozila i mobilne.

S njim je bila još uvek nepoznata osoba, ali je u pomaganju u razbojništvu učestvovao i mladić (25) koji je uhapšen u subotu.

Kroz njihovo saslušanje i istragu sud će tek rasvetliti pozadinu svega.

(Fokus.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track