MILANOVIĆ: Karamarko da podnese ostavku ili tražimo njegov opoziv!
Foto: Beta

Besan

MILANOVIĆ: Karamarko da podnese ostavku ili tražimo njegov opoziv!

Hrvatska -

Bivši premijer Zoran Milanović progovorio o sukobu interesa u kom se našao potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko.

"Šef HDZ mora da se odluči da li želi da se bavi javnim ili privatnim poslom. Ugovor koji je objavljen u javnosti pokazuje jasan poslovni odnos između porodice Karamarko i lobiste MOL. Mi smo u sporu s MOL, a HDZ želi da se prekine taj postupak, kao što i MOL to traži, a lobista MOL ima na platnom spisku Karamarkovu suprugu", rekao je on.

"Ja ne kažem da tu postoji krivična odgovornost, treblo je da Karamarko podnese ostavku, a kako to nije uradio, tražićemo da se u Saboru pokrene postupak njegovog opoziva. Želimo da vidimo šta o tome misle koalicijski partneri HDZ", nastavlja Milanović.

Šef SDP kaže da vlada premijera Tihomira Oreškovića na netransparentan način želi da rasproda državnu imovinu, što njegova vlada nije radila.

"Pitanje je zašto su neke firme dobile status strateške, a neke nisu. Ovo pokazuje da vlada ne razume šta je strateški interes države. Kada smo mi prodavali deo u CO, prodali smo je hrvatskoj kompaniji i na transparentan način", govori Milanović.

"Premijer nam je eksperimentalan, ne zato što on kao osoba nije u stanju da obavlja svoju dužnost, nego zbog okolnosti u kojima se nalazi. Imamo većinu koja se jedva održava i imamo Most s kojim smo pregovarali, ali su oni otišli HDZ-u. Imamo i potpredsednika vlade koji se našao u kompromitirajućoj situaciji, a mandat kao šefa stranke potvrdio je pre mesec dana", rekao je on.

Na kraju je još jednom ponovio svoj stav o odnosu porodice Karamarko i lobiste MOL.

"Tu je reč o incestuoznom sukobu interesa. Najveći lobista MOL-a daje njihov novac supruzi Tomislava Karamarka", zaključio je Milanović.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track