(VIDEO) PUKLA KANALIZACIJA U DUBROVNIKU: Fekalije kuljaju iz mora uz samu obalu grada!
Foto: Printscreen Youtube

katastofa

(VIDEO) PUKLA KANALIZACIJA U DUBROVNIKU: Fekalije kuljaju iz mora uz samu obalu grada!

Hrvatska -

DUBROVNIK - Kanalizacija već godinama besomučno i zabrinjavajuće "curi" ispod dubrovačke Male Petke

Dubrovčanima preti zbog ovog problema koji se ne rešava potpuna ekološka katastrofa. Novinari su ostali zgroženi onim što su videli na licu mesta. Problema datira od pre 7-8 godina, ali je pre 3-4 godine već bilo jasno šta će se dogoditi. Da je neko tada ozbiljno i odgovorno počeo da raditi svoj posao, i reagovao na upozorenja ronioca i "barkariola", sanacija je mogla da se izvede relativno bezbolno i mnogo jeftinije.

"Grotlo" kanalizacionog ispusta celog Dubrovnika sada, posle pucanja cevi, udaljeno je 2-3 metra od obale. Jedan od ribara kaže da ne može da tvrdi da je ikada kanalizacioni ispust izlazio na 1800 metara od obale. On kaže da "zna ono što je video, a što su potvrdili i ronioci - da je kraj cevi bio postavljen na nekih 300 do 400 metara od obale".

"Pre 3-4 godine deo cevi se "odlejepio" od dna i plutao neko vreme pri površini, dok je ostatak ostao na dnu ali se već videlo kako kanalizacija izvire iz mora. Zvao sam 112 i prijavio to, namerno na taj broj kako bi poziv ostao zabelžen. Potom sam zvao i Obalnu stražu, Kapetaniju, ali nitko nije reagovao. Onda sam ponovno zvao 112 kojima sam prijavio ogromnu mrlju na površini mora, oni su me prespojili na "Vodovod" pa sam i nekome ko mi se tamo javio rekao istu stvar.

Foto Printscreen youtube
Foto Printscreen youtube

Predstavio sam se i izneo problem kojega sam godinama "pratio" ispod Male Petke jer sam stalno na moru i na tom potezu, ali opet se ništa nije događalo" - priča dubrovački ribar.

" Kanalizacija se ispod Petke ispušta svakog dana. Ovo govorim da bi se problem rešio, radi nas, naše budućnosti i budućnosti ovoga Grada i turizma od kojega svi živimo", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track